Kilometers maken op orthopedische schoenen

“Van de natuur kan ik echt genieten”

“Ik loop ongeveer 2400 kilometer per jaar. Het liefste wandel ik over kronkelende bospaden en landweggetjes, want ik hou niet zo van het kale land. De natuur en de vrije omgeving, daar kan ik echt van genieten.

Het wandelen is een uit de hand gelopen hobby die begonnen is toen ik op 16-jarige leeftijd de Kennedymars in Tilburg liep. Later is mijn vrouw gaan meewandelen, en nog weer later mijn zoon en dochter ook. We hebben al 25 keer de Vierdaagse van Nijmegen gelopen. Vorig jaar had ik net een heupoperatie ondergaan en moest ik helaas voortijdig afhaken, omdat het nog te inspannend was. Een van onze mooiste tochten was het Pieterpad van Pieterburen in Groningen tot aan de Sint-Pietersberg in Maastricht. We hebben het samen gelopen, bijna 500 kilometer lang. Op zondagen wandelden we telkens één etappe, in totaal 26 etappes. Onze zoon wachtte ons op aan het einde van elke etappe en bracht ons dan weer terug naar huis.

Helaas heb ik bij mijn geboorte twee klompvoeten meegekregen. Toen ik jong was heeft een orthopedisch chirurg dat rechtgezet. Toch had ik blijvend aangepaste schoenen nodig. Orthopedische schoenen waren in die tijd lomp en hoog. Van lieverlee ging ik daarom weer gewone schoenen dragen. Een jaar of acht geleden kreeg ik opnieuw last van mijn voeten. Via de podoloog en de revalidatiearts kwam ik terecht bij Hanssen Footcare in Ede. Toen bleek dat ik een brede voet heb en twee scheve tenen. In de orthopedische schoenen is hier rekening mee gehouden.”

Jaap Hartkoorn (68) draagt orthopedische schoenen van Hanssen Footcare Arnhem-Ede

Vakmanschap op maat

Een uitgebreide collectie voor voeten die niet in standaard confectieschoenen passen.

Maak een afspraak

Voor een afspraak of advies kunt u altijd contact opnemen. Bel ons of stuur een e-mail.

Vrijblijvende voetencheck

Eerst een advies? Laat uw voeten vrijblijvend controleren. U weet snel waar u aan toe bent.