“Hardlopen zonder pijn, heerlijk!”

“In mijn vrije tijd ben ik een zeer gemotiveerde hardloper. Drie keer per week sta ik ’s ochtends om kwart over vijf op om een rondje van zeven à tien kilometer te gaan rennen, nog vóór mijn werk. Na afloop voel ik me dan de hele dag topfit.

Een tijd geleden werd mijn hardloopplezier even verpest door een voetblessure. Het was anderhalve week voor de Dam tot Damloop, waar ik hard voor getraind had, toen ik plotseling enorme pijn onder mijn rechtervoet kreeg. Bij elke landing voelde ik het. Toch wilde ik de Dam tot Damloop niet missen.

Via een tip van een vriendin kwam ik bij Eric Steenbergen van Hanssen Footcare in Leiden terecht. Ik kon gelukkig snel terecht en Eric zag direct dat ik een doorgezakte voet had. De oplossing zou een inlegzool zijn. Een dag later kreeg ik al een op maat gemaakte inlegzool, die ik zowel in mijn hardloopschoenen als in al mijn andere schoenen kon dragen. Voor beide voeten kreeg ik de inlegzolen, want het was slechts een kwestie van tijd voordat ik aan de andere voet ook klachten zou krijgen. Ik heb die week nog twee trainingen kunnen doen voor de Dam tot Damloop en die bevielen heel goed.

Ik ben snel en perfect geholpen bij Hanssen Footcare in Leiden. En ik ben Eric heel dankbaar voor de smalle inlegzolen; die passen in allerlei modieuze schoenen. Ik heb nu totaal geen last meer. Samen met collega’s kan ik blijven meedoen aan buitenlandse wedstrijden. We hebben een hardloopgroep waarmee we al in Venetië, Mallorca, Barcelona, Porto en Valencia geweest zijn. Natuurlijk loop ik niet zoals een twintigjarige, dat is inherent aan mijn leeftijd. Maar het is goed dat je een oplossing krijgt voor je voetklachten. Ik kan nu pijnloos lopen, heerlijk!”

Marleen Koster-Mutsaers (52) draagt steunzolen van Hanssen Footcare Leiden

Hier vindt u ons

Wilt u weten of een maatvoetbed ook voor u de oplossing is? Neem contact op met de dichtstbijzijnde vestiging.

Meer over voetbedden op maat

Een op maat gemaakt voetbed zorgt ervoor dat de pijnlijke plek ontzien wordt en de druk onder de voet verdeeld.

Vrijblijvende voetencheck

Eerst een advies? Laat uw voeten vrijblijvend controleren. U weet snel waar u aan toe bent.