Gerard Hilhorst is een van onze klanten in Amersfoort en schreef onderstaande column, die hij ons toestuurde. Met complimenten waar we trots op zijn ;-). We delen met hem de gedrevenheid om mensen te helpen. Hieronder beschrijft hij zijn ervaringen met Hanssen Footcare en zijn geloof in muziektherapie.

“Wie de schoen past, trekke hem aan

Wie kent het spreekwoord ‘wie de schoen past, trekke hem aan’ niet? Het is een spreekwoord dat zegt: laat een persoon voor zichzelf nagaan of dit op hem van toepassing is. Bij het schrijven van mijn verhaal plaats ik dit spreekwoord in een andere context, en wel letterlijk. Als je moeilijke voeten hebt, zoals we dat wel eens noemen, dan ben jij wat blij als je schoenen kunt krijgen die voor jou passend zijn. Je bent dan heel erg blij als er orthopedische schoenen gemaakt kunnen worden door een betrouwbare organisatie. Hanssen Footcare heb ik leren kennen op mijn werk in het voormalige Sint Elisabeth Ziekenhuis in Amersfoort. Hier begonnen zij een polikliniek om mensen te helpen aan goed passende en modieuze orthopedische schoenen. Sinds 2013 hebben zij hun polikliniek voortgezet naar het nieuwe Meander Medisch Centrum in Amersfoort.

‘Moeilijke voeten’

Sinds 2001 maken zij mijn schoenen, omdat het mij niet meer lukte om schoenen in de reguliere winkels te kopen. Dit komt door mijn groeistoornis, achrondoplasie, waardoor ik door mijn geringe lichaamslengte van 1.30 m o.a. te maken heb met moeilijke voeten. Mijn voeten zijn erg breed en hebben een bijzondere stand. Vanaf dat moment laat ik mijn schoenen door hen maken. Als het eerste paar goed zit, mag je een tweede paar orthopedische schoenen kopen. Dit is wel afhankelijk van je zorgverzekeraar. Maar John Basemans en zijn collega’s zijn alert op de tijdsplanning voor aanschaf van nieuwe schoenen. Inmiddels ben ik al 17 jaar klant bij hen en daar ben ik heel erg tevreden over. De medewerkers van Hanssen Footcare Amersfoort werken in een organisatie die goed weet wat de wensen zijn van hun klanten. In begrijpelijke taal adviseren ze je wat het beste voor je is. Dat is eigenlijk wel het belangrijkste waarom ik daar zo tevreden over ben. Maar wat ook bijzonder is: als ik mijn orthopedische schoenen kom ophalen, passen ze altijd gelijk. Ik kan dan direct weer verder wandelen of ‘dansen’ op de nieuwe schoenen. Ze zitten van ’s morgens vroeg tot ’s avonds erg goed en ze knellen ook nooit! Dit is ook te zien vanuit mijn sta-op-stoel, waar ik luierend, genietend kan TV kijken, zonder de schoenen uit te hoeven trekken omdat ze knellen. Al weet ik ook dat het voor hen een hele tour is om deze schoenen te maken. En dat is nou net de kunst en kracht van deze organisatie.

De wereld in om goede dingen te doen

Hun schoenen hebben er ook voor gezorgd dat ik de wereld in kan gaan om goede dingen te doen voor anderen. Zo was ik genomineerd voor de Gouden Venus van Milo verkiezing. Ik heb helaas niet gewonnen, maar ik blijf me inzetten voor een bijzonder effectieve therapie, namelijk muziektherapie. Muziektherapie is een methodische vorm van hulpverlening, waarbij muzikale middelen binnen een therapeutische relatie gehanteerd worden om verandering, ontwikkeling, stabilisatie of acceptatie te bewerkstelligen op emotioneel, gedragsmatig, cognitief, sociaal of lichamelijk gebied. Ik heb hierover ook een interview gehad met het AD. Ook met een mooie 5e plaats blijf ik dansen op de Hanssen Footcare schoenen, want deze drager kan het beste zeggen dat zijn schoen nooit wringt!

Gerard Hilhorst draagt orthopedische schoenen van Hanssen Footcare Amersfoort

Vakmanschap op maat

Een uitgebreide collectie voor voeten die niet in standaard confectieschoenen passen.

Maak een afspraak

Voor een afspraak of advies kunt u altijd contact opnemen. Bel ons of stuur een e-mail.

Gratis voetencheck

Eerst een gratis advies? Laat uw voeten vrijblijvend controleren. U weet snel waar u aan toe bent.