“Ik ben een heel kritische klant”

“Een hersenbloeding in 1998 heeft mijn leven compleet veranderd. Ik werd geconfronteerd met allerlei klachten. Ik had een slepend been en kon geen evenwicht meer houden. Daardoor kon ik bijvoorbeeld niet meer schaatsen, wat ik vroeger graag deed. Later kreeg ik een spasme in mijn grote teen; dat deed ontzettende pijn. De grote teen was helemaal naar beneden gekromd en tegen de bal van mijn voet geklemd. Ik moest steeds mijn teen ombuigen om dat spasme eruit te halen. Ik kon nauwelijks nog lopen. Mijn voet is daardoor ook kleiner geworden. Twee keer ben ik er aan geopereerd. Er is een pees doorgesneden want het was echt zo’n hamerteen, maar na de operatie is die wel spastisch gebleven. Aan mijn linkerarm en –hand heb ik ook last van spasmes, waardoor ik continu mijn bewegingen compenseer met de rechterkant.”

Destijds kreeg ik van de revalidatiearts in het Medisch Centrum Alkmaar het advies om vanwege de spastische teen orthopedische schoenen te nemen. Mijn reactie was: ‘Orthopedische schoenen? Bekijk het maar, dat zijn gehandicaptenschoenen. Daar ga ik echt niet mee lopen.’ Echt, ik vond het verschrikkelijk. Toch ben ik er uiteindelijk mee akkoord gegaan en kwam terecht bij Hanssen Footcare in Heiloo.

Ik heb een inlegzool in mijn laars gekregen die meer steun geeft. Om mijn voet is alles passend gemaakt en de ritsen van de laarzen sluiten heel goed aan om mijn onderbeen. Ik kreeg er echt vertrouwen in toen ik zag hoe mooi het werd. De laarzen die voor mij op maat zijn gemaakt, vind ik nog steeds perfect. Ik heb een zwart en een rood paar. Ik ben namelijk een heel kritische klant en heb vaak iets aan te merken op wat ik niet mooi vind. De service van Hanssen gaat echt heel ver.

Uiterlijke verzorging is voor mij belangrijk en ik heb in de loop der jaren een uiteenlopende schoenenverzameling opgebouwd. Het is leuk om met kleding en schoenen combinaties te maken. Ik krijg wel eens opmerkingen dat ik toch zulke aparte schoenen draag. Dat komt doordat ik mijn kleding er op aanpas. Mijn schoenen heb ik allemaal zelf ontworpen.

Ik ben positief ingesteld. Dat heeft me door de hersenbloeding heen geholpen. Ik ben veel gaan schilderen, waarbij ik uitbundige kleuren gebruik. Voorheen deed ik dat nooit. Van de nood een deugd maken, dat past bij mij. Het mooiste is dat ik op de aangepaste schoenen weer met plezier en zonder pijn kan wandelen. Samen met mijn gezin ben ik naar Barcelona en Rome geweest, waar ik veel gelopen heb op de orthopedische schoenen. En wekelijks maak ik met mijn schoonzus lange stadswandelingen, fantastisch! Mijn wereld is groter geworden.”

Judith Janssen (47) draagt orthopedische schoenen van Hanssen Footcare Haarlem

Een advies op maat

Heeft u vragen over orthopedisch schoeisel? Neem contact op met de dichtstbijzijnde vestiging.

Meer orthopedische damesschoenen

 

Dames_laag_P10-B2 Dames_laars_R2-Western3 Dames_laag_P4-B1 Dames_hoog_W5-A1

Vrijblijvende voetencheck

Eerst een advies? Laat uw voeten vrijblijvend controleren. U weet snel waar u aan toe bent.