“Zeker weten dat ik binnenkort weer kan sporten!”

“Handbal is echt onze familiesport en we zijn bloedfanatiek! Samen met mijn moeder en zus ben ik al heel lang actief bij handbalvereniging Brunssum. Ik train de jongste jeugd en train en speel zelf ook. Handbal is een contactsport, en dat heb ik geweten. Afgelopen zomer tilde een tegenspeelster mij los van de grond en haalde me onderuit. Toen kwam ik vol op mijn stuitje terecht. Doordat ik enorm veel pijn had, ben ik anders gaan bewegen. Na een maand of drie mocht ik weer rustig aan gaan sporten. Toen ik vervolgens begon met hardlopen om mijn conditie bij te spijkeren, ging het mis. Ik kreeg al snel last van stekende pijn onder mijn rechtervoet en kon eigenlijk niet meer lopen. Vooral ’s ochtends moest ik echt op gang komen. Die eerste paar stappen waren het ergst. Via mijn huisarts en fysiotherapeut ben ik doorverwezen naar Hanssen Footcare voor podotherapie.

Podotherapeut Iris heeft vervolgens mijn voet onderzocht en kwam er al snel achter dat het hielspoor was. Ik heb steunzolen op maat gekregen en een aantal oefeningen die ik iedere dag moet doen. Die zolen waren even wennen, vooral in mijn handbalschoenen voor in de zaal. In de hardloopschoenen zaten ze meteen goed. De steunzolen zorgen ervoor dat de druk onder mijn hiel minder is, dus dat scheelt pijn. Volhouden van de therapie, dus oefenen volgens het advies van Iris, vind ik geen enkel probleem.

Daarbij heb ik nu shockwavetherapie. Die zorgt ervoor dat het herstel sneller gaat. De shockwavetherapie is heel relaxed: je ligt op je buik op de behandeltafel en voelt er nauwelijks wat van. Het apparaat maakt een knetterend geluid, maar de behandeling doet geen pijn. Het voelt als hamertje tik onder je hiel. Ik wil zo snel mogelijk weer terug naar mijn trainingsschema. Ik wil heel graag een hardloopwedstrijd lopen samen met het jeugdteam dat ik train. Het gaat steeds beter, dus ik heb er het volste vertrouwen in dat dat gaat lukken!”

Lisette Pol (23) draagt steunzolen van Hanssen Footcare Heerlen

Blog hielspoor

Shockwavespecialist Robby deelt zijn ervaringen met shockwavetherapie bij hielspoor.

Oefeningen bij hielspoor

Hielspoor oefenpakket

Met dit oefenpakket bij hielspoor werkt u gemakkelijk aan herstel. Verkrijgbaar in Heerlen en Hoensbroek.

Vrijblijvende voetencheck

Eerst een advies? Laat uw voeten vrijblijvend controleren. U weet snel waar u aan toe bent.