“Operatie of aangepaste schoenen? Dat was geen moeilijke keuze.”

“Voor mijn werk bij recyclingbedrijf Circulus-Berkel in Apeldoorn moet ik veel lopen, sjouwen en zelfs kruipen. Ik heb een doorgezakte voet, waardoor ik last kreeg van mijn rug. Ik ging slepen met mijn been en het was eigenlijk niet goed mogelijk om mijn werk te blijven doen. Eerst dacht ik dat het nog goed zou komen maar geleidelijk werd de pijn me teveel. Via de huisarts kwam ik bij de orthopeed in het Gelre Ziekenhuis in Apeldoorn terecht. Ik had de keuze tussen een ingewikkelde operatie óf aangepaste schoenen. Natuurlijk kies je in eerste instantie voor de minst ingrijpende oplossing, dus de aangepaste schoenen.

Op het spreekuur van Hanssen Footcare in het Gelre Ziekenhuis werd ik geholpen door behandelend schoentechnicus John. Hij adviseerde mij een werkschoen met verstevigde canvas bodemplaat voor bescherming tegen scherpe voorwerpen. De zool is slijtvast en is bestand tegen de inwerking van olie, zuur en benzine. Toen de schoenen geleverd werden ben ik nog één keer terug geweest omdat ze iets te strak zaten. John heeft dat euvel ter plaatse verholpen.

Eindelijk kon ik weer fatsoenlijk lopen en dat is toch wel heel belangrijk. Ik ben inmiddels al toe aan mijn derde paar werkschoenen. De werkschoenen zijn vergoed door het UWV.”

Peter Veldhuis (43) draagt orthopedische werkschoenen van Hanssen Footcare Amersfoort

Hier vindt u ons

Wilt u meer weten over orthopedische werkschoenen? Neem contact op met de dichtstbijzijnde vestiging.

Orthopedische werkschoenen

Vrijblijvende voetencheck

Eerst een advies? Laat uw voeten vrijblijvend controleren. U weet snel waar u aan toe bent.