“Mijn steunzolen maken een wereld van verschil”

Mijn hobby’s zijn wandelen, winkelen en sinds kort ook varen. Ik ben graag buiten, ben dol op de zon en kan echt genieten van het mooie weer. Na mijn zomervakantie van afgelopen jaar, ben ik begonnen met een nieuwe activiteit: joggen. Dat kun je lekker buiten doen, in je eigen buurt en je kunt zelf bepalen wanneer en hoe lang je gaat. Ideaal dus.

Totdat ik een paar weken later na het joggen zo’n vreselijke pijn aan mijn linkervoet kreeg, bij mijn grote teen, dat ik niet meer kon lopen. Ik ben zelfs naar het ziekenhuis moeten gaan om foto’s van mijn voet te laten maken, zo erg was het.

Vervolgens ben ik bij Hanssen Footcare terecht gekomen voor steunzolen. Die worden door mijn aanvullende verzekering vergoed. Hanssen Footcare kende ik al via mijn moeder, die komt er al jaren voor aangepaste schoenen. Nu ben ik onder behandeling bij podotherapeut Laura vanwege een hallux rigidus, een stramme grote teen die nauwelijks beweeglijk is en pijn geeft bij de afwikkeling van de voet.

Er werd mij geadviseerd om een paar sneakers te kopen die lekker lopen en waarvan de binnenzool uitneembaar is, zodat mijn eigen steunzool erin kan. Een gedeelte van de schoenzool hebben ze losgemaakt en die zool is vervolgens gehard. De steunzool is volledig aan mijn voet aangepast. Door de verharding in de schoenzool en de steunzool op maat kan ik “stabieler afbuigen”. Van de steunzolen zie je niets, want die zitten gewoon in de schoenen. Het is wel belangrijk dat je deze schoenen de eerste 2 maanden ook echt intensief draagt, zodat je eraan kunt wennen. Het is voor mij een wereld van verschil. Als ik netjes mijn steunzolen draag, dan kan ik zelfs af en toe weer even mijn pumps aan naar een feestje.

Voor de winter ga ik een paar donkere schoenen kopen waarvan de zolen ook verhard kunnen worden. Een gewone schoen is te dun en dat is heel slecht voor mijn voet. Elke keer wanneer ik mijn voet buig, doet het pijn aan de tenen. Aangezien ik een staand beroep heb, zijn goede schoenen ook echt noodzakelijk. En als er hulp geboden kan worden dan moet je die gewoon nemen.”

Francien Bosch (59) draagt steunzolen van Hanssen Footcare Heerlen

Hier vindt u ons

Wilt u weten of een maatvoetbed ook voor u de oplossing is? Neem contact op met de dichtstbijzijnde vestiging.

Meer over voetbedden op maat

Een op maat gemaakt voetbed zorgt ervoor dat de pijnlijke plek ontzien wordt en de druk onder de voet verdeeld.

Vrijblijvende voetencheck

Eerst een advies? Laat uw voeten vrijblijvend controleren. U weet snel waar u aan toe bent.