Maatvoetbedden in hippe schoenen

“Mijn kinderen noemen het omaknobbels”

“Vreselijk vind ik ze, die ‘omaknobbels’ bij mijn grote tenen. Het is een verdikking van het eerste middenvoetsbeentje, die optreedt bij scheefstand van de grote teen, weet ik nu. Ik vind het echt iets wat je pas hoort te krijgen als je bejaard bent. Maar blijkbaar hebben veel mensen er last van, ook jongeren. Aan de buitenkant zie je het niet, en er wordt ook zelden over gesproken. Ik begreep dat het veel voorkomt bij vrouwen. Het bindweefsel is gezwollen en de ‘knobbels’ zijn heel gevoelig of pijnlijk. Daardoor kon ik steeds minder schoenen vinden die nog lekker zaten. Ze drukten allemaal tegen de pijnlijke plek.

Als parttime office manager in onze drukkerij loop ik niet zo veel, maar ik wil natuurlijk wel gewoon kunnen sporten of een dagje erop uit met vriendinnen. En dan niet de dag erna geen schoenen meer kunnen dragen. Ik heb het heel lang uitgesteld om naar mijn voeten te laten kijken, maar kon er uiteindelijk niet meer omheen. Met enige tegenzin heb ik bij Hanssen Footcare in Heerlen een afspraak gemaakt voor een gratis voetencheck. Daaruit bleek dat de podotherapeut mij kon helpen.

Podotherapeut Maureen heeft niet alleen mijn voeten, maar ook mijn houding en looppatroon onderzocht. Tijdens de voetdrukmeting viel op dat er onder de bal van mijn rechtervoet ook een extra drukpunt zat. Het bleek eenvoudig te verhelpen met een zooltje. Het dragen van de steunzolen moest ik langzaam opbouwen. Na twee weken liep ik weer comfortabel en pijnvrij rond. Schoenen waar de steunzolen in pasten, heb ik gelukkig gemakkelijk kunnen vinden. Er zijn op het moment veel leuke sneakers die helemaal in het modebeeld passen.”

Sandra Hamers (42) draagt steunzolen van Hanssen Footcare Heerlen

Hier vindt u ons

Wilt u weten of een maatvoetbed ook voor u de oplossing is? Neem contact op met de dichtstbijzijnde vestiging.

Meer over voetbedden op maat

Een op maat gemaakt voetbed zorgt ervoor dat de pijnlijke plek ontzien wordt en de druk onder de voet verdeeld.

Vrijblijvende voetencheck

Eerst een advies? Laat uw voeten vrijblijvend controleren. U weet snel waar u aan toe bent.