“Technologie gecombineerd met ambachtelijk schoenmaken maakt het interessant

3D-technologie is niet meer weg te denken in het orthopedisch schoenmaken. Dat geldt ook voor Hanssen Footcare: ondanks dat de 3D-technieken nog niet perfect zijn, hebben we er al veel baat bij. De expertise van mijn collega’s in ambachtelijk schoenmaken, gecombineerd met mijn perspectief van technologische innovatie en vormgeving maakt het interessant. ”

Het team

Als CAD-designer en leestenmaker ga je aan de slag in de werkplaats waar (onderdelen van) voethulpmiddelen vervaardigd worden. Denk hierbij aan maatvoetbedden, schoenaanpassingen en (onderdelen van) orthopedische schoenen. Ook worden hier leesten en voorzieningen gemaakt en reparaties uitgevoerd. Het team bestaat uit verschillende collega’s die samen verantwoordelijk zijn voor een correcte en kwalitatief hoogwaardige uitvoering van de werkzaamheden. Aangezien CAD-design en 3D-printing volop in de schijnwerpers staan binnen ons bedrijf, zijn wij op zoek naar versterking op dit gebied.

De functie

Voor deze functie is een diploma op niveau N3 DHTA (schoentechniek) of gelijkwaardige werkervaring vereist, aangevuld met ervaring in Rhino en tekenprogramma’s gebaseerd op Rhino. Je bent een geroutineerde CAD-tekenaar die goed met CAD/CAM-systemen overweg kan. Als leestenmaker ben je ook vaardig in het handmatig corrigeren van bestaande leesten en bijbehorende voorzieningen. De door de orthopedisch schoentechnoloog verstrekte voetgegevens (maten, standen, geometrieën, drukpunten, etc.) zet je om naar leest- of supplementgegevens. Je bent vaardig in het opbouwen, modelleren of aanpassen van de leesten, zodat de juiste pasvorm en ondersteuning wordt gerealiseerd.

Wij trainen je ‘on the job’ om je tekenvaardigheden te gebruiken voor het ontwerpen van individuele leesten. Het ontwerp maak je aan de hand van productomschrijvingen en in te scannen deelproducten. De leesten en supplementen in CAD-ontwerp worden vervolgens gebruikt voor de uiteindelijke schoenproductie. Ook zorg je ervoor dat de CAD/CAM-systemen altijd actueel zijn.

De specifieke leest- en supplementgegevens maak je toegankelijk ten behoeve van de definitieve schoenproductie, voor het uitvoeren van nabestellingen en het realiseren van aanpassingen. Daarnaast houd je overzicht over de werkzaamheden en ziet erop toe dat er kwalitatief hoogwaardig werk geleverd wordt.

Jouw kennis en ervaring

Je bent een leestenmaker die bedreven is in het werken met digitale ontwerpprogramma’s en op de hoogte is van de meest actuele trends en ontwikkelingen. Nieuwe technologie maak je je snel eigen. Naast je vaardigheden als CAD-designer heb je een goede beheersing van de Nederlandse taal, zodat je effectief kunt samenwerken. Je communiceert helder met collega’s en weet de informatie van de orthopedisch schoentechnici nauwkeurig te verwerken in standaardleesten of via de CAD/CAM-methode. Je bent accuraat in het vastleggen van essentiële gegevens. Op het gebied van orthopedische leestontwerpen volg je eerst een interne training. Daarna heb je de mogelijkheid om je specifieke kennis uit te breiden met een gerichte externe opleiding.

Jij als collega

Wij zoeken een kwaliteitsbewuste teamplayer met een positieve en flexiblele instelling. Iemand die beseft dat zijn of haar werk bijdraagt aan een schoenoplossing die onze klanten meer vrijheid geeft. En die bereid is om, als het nodig is, hier samen een stap extra voor te doen.

We horen graag van je

Wil je graag ons team versterken, vul dan dit formulier in:

Sollicitatieformulier

  • Toegestane bestandstypen: doc, docx, odt, pdf.
  • Toegestane bestandstypen: doc, docx, odt, pdf.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Je gegevens worden niet verstrekt aan derden en alleen gebruikt voor werving- en selectiedoeleinden