Orthopedische hulpmiddelen voeten

Zelfzorg en hulpmiddelen bij het lopen

Er zijn heel veel hulpmiddelen die helpen mobiel te blijven of voetklachten te verminderen. Dit zijn geen maatwerkproducten die specifiek voor uw voeten vervaardigd worden, maar ze kunnen wel (tijdelijk) verlichting bieden bij niet-complexe voetproblemen. Vraag er gerust naar. Wij zullen u geen onnodig dure oplossing adviseren. Als u geholpen kunt worden met een eenvoudig -vaak goedkoper- standaardproduct, dan vertellen wij u dat ook.

Hulpmiddelen op maat

Een podotherapeut of orthopedisch schoentechnicus kan ook hulpmiddelen speciaal voor uw voeten op maat maken. Afhankelijk van uw verhaal en uw klacht en het onderzoek van uw voeten, zal de podotherapeut of schoentechnicus kiezen voor de meest effectieve oplossing. Sommige hulpmiddelen worden gemodelleerd naar uw tenen of voet, zoals nagelbeugels of teenortheses; andere worden verwerkt in of aan de schoen, zoals een voetbed/ steunzool of aanpassing onder de schoenzool die helpt bij het afwikkelen van de voet.

Vraag advies

Er bestaan heel veel (standaard)hulpmiddelen die klachten verminderen of uw dagelijkse bezigheden gemakkelijker maken. Van bescherming voor de huid en onzichtbare hulpmiddelen in de schoen tot hulp bij het strikken van veters. Vraag gerust advies over de meest geschikte oplossing voor uw voeten. Alle producten zijn verkrijgbaar bij onze vestigingen.

Bij likdoorns

Een teenringkussen biedt bescherming aan de huid en voorkomt dat een likdoorn (opnieuw) ontstaat.

Steun en stabiliteit tijdens het lopen

Ook voor loopstokken kunt u bij ons terecht. Voor winterse omstandigheden zijn er ijsprikkers. Deze bevestigt u eenvoudig onder uw loopstok, waardoor u meer grip heeft.

Folder steunzolen

Loop niet te hard van stapel! Bouw het dragen van uw steunzolen langzaam op. Deze en meer tips vindt u in onze folder over steunzolen.