Comfortschoenen aangepast naar uw voetmaten

Voor wie niet meer zonder klachten confectieschoenen kan dragen, kunnen semi-orthopedische schoenen (orthopedisch schoeisel type B, afgekort: OSB) een oplossing zijn. Het verschil met reguliere confectieschoenen is dat semi-orthopedische schoenen veel meer mogelijkheden bieden om er aanpassingen in aan te brengen. Semi-orthopedische schoenen zijn er in extra brede of extra verdiepte uitvoeringen. Afhankelijk van de benodigde hoogte, breedte of diepte, wordt een geschikte schoen bij uw voeten gezocht.

Semi-orthopedische schoenen op maat maken

Eerst voert de orthopedisch schoentechnoloog een voet- en houdingsonderzoek uit. Nadat dit onderzoek is afgerond, uw voetafdrukken zijn vastgelegd, de maten per voet zijn gemeten en u een leuke schoen heeft uitgezocht, worden de schoenen bij de fabrikant besteld. Zodra de schoenen bij ons binnen zijn, voeren wij de benodigde aanpassingen uit. Denk aan het op maat maken van de schacht en het voetbed. Er zijn gemiddeld vier weken nodig om uw schoenen compleet in orde te maken. Dit is afhankelijk van het merk, model en de benodigde aanpassingen.

Schoencollectie semi-orthopedisch

Er is heel veel keuze in semi-orthopedische schoenen. Uw orthopedisch schoentechnoloog adviseert u welke modellen voor uw voeten geschikt zijn.  Tijdens de afspraak met de orthopedisch schoentechnoloog kiest u uit ons digitale modellenboek een geschikt model dat u bevalt.

Brochure semi-orthopedische schoenen

In de brochure ‘Gemakschoenen’ leest u meer over de mogelijkheden in comfortabele schoenen die waar nodig aangepast worden op uw voetmaten.

Brochure orthopedische schoenen

De brochure ‘Maatschoenen’ geeft u een indruk van de mogelijkheden in orthopedische schoenen die volledig voor uw voeten op maat gemaakt worden.

Vrijblijvende voetencheck

Eerst een advies? Laat uw voeten vrijblijvend controleren. U weet snel waar u aan toe bent.