“Schoenen voor steunzolen zijn lelijk”

Dat horen we vaker. De angst om veroordeeld te zijn tot onelegante, suffe schoenen is groot. Toch kunnen we dat beeld nuanceren, want er zijn steeds meer merken met modieuze schoenen waar de binnenzool uit gehaald kan worden en vervangen door een maatvoetbed. Niemand die aan de buitenkant ziet dat u een steunzool heeft. De keuze aan schoenen voor steunzolen is tegenwoordig erg groot, waardoor u verzekerd bent van een passende schoen bij uw smaak. Wij adviseren u graag over het juiste schoeisel voor uw voeten.

Steunzolen passen niet in iedere schoen

Het klopt dat maatvoetbedden/ steunzolen niet in iedere schoen passen. En het kan best even zoeken zijn naar nieuwe merken en modellen die u mooi vindt en die passen bij uw stijl. Het is ook mogelijk dat deze schoenen net wat kostbaarder zijn dan u gewend bent. Maar daar krijgt u schoenen van goede kwaliteit voor terug, die u graag zult dragen. Modieuze schoenen en pijnvrij lopen gaan zeker samen.

Schoenen met steunzolen

Wij werken samen met gerenommeerde schoenenwinkels die u goed adviseren en kwaliteitsmerken verkopen. Er is volop keuze in leuke, eigentijdse schoenen voor iedere smaak. Met uitneembaar voetbed. Bovenaan deze pagina vindt u een aantal voorbeelden van merken die schoenen met uitneembaar voetbed in hun collectie hebben. Let wel: dit is slechts een selectie. Ga voor meer inspiratie naar een van de schoenenwinkels of bezoek de websites van de merken zelf. U kunt eenvoudig doorklikken op de logo’s.

Tip

Let op de dikte van het uitneembare voetbed en die van uw maatvoetbed/ steunzool. Soms past uw maatvoetbed wel in de nieuwe schoen, maar gaat het ten koste van de ruimte voor de voet. Hierdoor kunnen weer op andere plekken irritaties ontstaan. Een goede schoen heeft voldoende ruimte voor de voet en zit ook met maatvoetbed prettig. Als u bij het passen al drukplekken of beknelling ervaart, zal ook na het inlopen van de schoenen de irritatie niet opeens verdwenen zijn.

Heeft u al steunzolen, neem deze dan mee als u nieuwe schoenen gaat kopen. Dan kunt u ze samen passen met de nieuwe schoenen. U merkt dan direct of uw voet dan nog voldoende ruimte heeft en of de schoenen goed aansluiten.

Vrijblijvende voetencheck

Eerst een professioneel advies? Kom langs voor een vrijblijvende voetencheck!

Schoenenwinkels

Ga voor een goed advies en volop keuze naar een van de schoenenwinkels waar Hanssen Footcare mee samenwerkt.

Folder steunzolen

Download onze folder met schoenadvies bij het gebruik van steunzolen.