Orthopedische schoenen maken is vakmanschap. Wij maken schoenen voor iedere voetvorm. In het bijzonder voor mensen voor wie lopen niet vanzelfsprekend is. Als geen ander weten wij dat lopen op passend schoeisel vrijheid geeft.

Het aanmeten van orthopedische schoenen

Het aanmeten van orthopedische schoenen verloopt volgens een vast proces:

  1. Nauwkeurige voetmeting: uw voeten worden nauwkeurig opgemeten en gescand.
  2. Vervaardiging van een leest: uw voetvorm in kunststof. De voetscans dienen als basis voor de vervaardiging van een individuele leest voor iedere voet.
  3. Ontwikkelen passchoenen: op basis van de leest ontwikkelen wij voor u een paar passchoenen. Passchoenen zijn gemaakt van doorzichtig kunststof (folie). Doordat de folie transparant is, is van buitenaf goed zichtbaar hoe uw voeten in de schoenvorm passen. Terwijl u de passchoenen aan heeft, markeert de orthopedisch schoentechnoloog op de doorzichtige folie waar nog correcties nodig zijn.
  4. De laatste correcties: de correcties die op de passchoen zijn gemarkeerd worden doorgevoerd op de leesten.
  5. Uw orthopedische schoenen worden op maat gemaakt door ze op de aangepaste leesten te modelleren. Op deze manier krijgen de schoenen de perfecte pasvorm voor uw voeten.

Schoenen exact op maat maken is van oudsher ons vak. En daar zijn we trots op!

Aangepaste schoenen in uw stijl

Orthopedische schoenen zijn uniek en worden speciaal voor u op maat gemaakt. U kunt kiezen uit vele modellen, kleuren en leersoorten. Uw orthopedisch schoentechnoloog adviseert u natuurlijk vakkundig over de voor u geschikte leersoort(en), materialen en sluitingen.

Online modellenboek

Veel mensen schrikken van de term ‘orthopedische schoen’ en zijn bang dat de schoenen er niet leuk uitzien. De tijd van onaantrekkelijk orthopedisch schoeisel is gelukkig voorbij. Kijk in ons online modellenboek voor alle mogelijkheden en uitvoeringen van uw schoenen. Er zijn verschillende modellen voor damesheren en kinderen. Neemt u gerust een kijkje, maar let op: het kan zo zijn dat niet iedere schoen voor u geschikt is. Houd er ook rekening mee dat de kleuren op uw scherm kunnen afwijken van de daadwerkelijke kleur. Daarbij is leer is een natuurproduct, waar natuurlijke kleurverschillen kunnen optreden. Kortom: laat uw orthopedisch schoentechnoloog u adviseren.

Levertijd orthopedische schoenen

Het ontwerpen en vervaardigen van orthopedische schoenen is maatwerk. Als u voor de eerste keer volledig op maat gemaakte schoenen krijgt, zijn er ongeveer drie weken nodig voor het vervaardigen van de leest en de passchoenen. Na het passen van de passchoenen, vergt de productie van de definitieve schoenen vier à vijf weken.

Is het aanmeettraject eenmaal doorlopen en zijn de schoenen naar tevredenheid? Dan kunnen vervolgparen daarna op dezelfde leest gemaakt worden. Vervolgparen hebben daardoor een kortere levertijd van in totaal zes tot zeven weken.

Worden orthopedische schoenen vergoed?

Orthopedische schoenen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Ze komen wel ten laste van uw eigen risico en er geldt een eigen bijdrage. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. De vergoeding voor uw orthopedische schoenen vragen wij voor u aan, zodat u hier geen omkijken naar heeft. Bent u toe aan een nieuw paar of wil u uw eerste paar maatwerk schoenen laten aanmeten? Maak een afspraak met een van onze orthopedisch schoentechnologen voor een vrijblijvend advies.

Online modellenboek

Bekijk onze collecties orthopedische maatschoenen voor dames, heren en kinderen.

Meer informatie?

Neem contact op met de voor u dichtstbijzijnde vestiging. We helpen u graag.

Brochure maatschoenen

Download de brochure Maatschoenen voor meer informatie over de mogelijkheden in orthopedische schoenen.

Nieuwsbrief Gezonde Voeten

Een goede leest is hét succes achter goed passende schoenen. Met 3D-techniek zorgen we voor precisiewerk in leesten. Lees er meer over in onze voorjaarsnieuwsbrief.