Orthopedische schoenen maken is vakmanschap. Wij maken schoenen voor iedere voetvorm. In het bijzonder voor mensen voor wie lopen niet vanzelfsprekend is. Als geen ander weten wij dat lopen op passend schoeisel vrijheid geeft.

Het aanmeten van orthopedische schoenen

Het aanmeten van orthopedische schoenen verloopt volgens een vast proces:

  1. Nauwkeurige voetmeting: uw voeten worden nauwkeurig opgemeten en gescand.
  2. Vervaardiging leest: de voetscans dienen als basis voor de vervaardiging van een individuele leest voor iedere voet.
  3. Ontwikkelen passchoenen: op basis van de leest ontwikkelen wij voor u een paar passchoenen. Passchoenen zijn gemaakt van doorzichtig kunststof (folie). Doordat de folie transparant is, is van buitenaf goed zichtbaar hoe uw voeten in de schoenvorm passen. Terwijl u de passchoenen aan heeft, markeert de orthopedisch schoentechnicus op de doorzichtige folie waar nog correcties nodig zijn.
  4. De laatste correcties: de correcties die op de passchoen zijn gemarkeerd worden doorgevoerd op de leesten.
  5. Vervaardiging van uw orthopedische schoenen op maat: vervolgens worden uw maatschoenen op de aangepaste leesten gemodelleerd. Op deze manier krijgen de schoenen de perfecte pasvorm voor uw voeten.

Schoenen exact op maat maken is van oudsher ons vak. En daar zijn we trots op!

Aangepaste schoenen in uw stijl

Orthopedische schoenen zijn uniek en worden speciaal voor u op maat gemaakt. Dit maakt het mogelijk niet alleen de schoen, maar ook de stijl van het schoeisel naadloos op uw wensen aan te laten aansluiten. U kunt kiezen uit vele modellen, kleuren en leersoorten. Uw orthopedisch schoentechnicus adviseert u natuurlijk vakkundig over de voor u geschikte leersoort(en), materialen en sluitingen.

Online modellenboek

Veel mensen schrikken van de term ‘orthopedische schoen’ en zijn bang dat ze nooit meer leuke schoenen kunnen dragen. Ons online modellenboek bewijst dat dit niet zo is. We hebben aangepaste schoenen voor damesheren en kinderen. Neemt u gerust een kijkje, maar let op: het kan zo zijn dat niet iedere schoen voor u geschikt is.

Tip: Bladert u liever door papier? In iedere vestiging ligt een modellenboek voor u klaar dat u in alle rust kunt doorbladeren.

Levertijd orthopedische schoenen

Het ontwerpen en vervaardigen van orthopedische schoenen is maatwerk. Als u voor de eerste keer volledig op maat gemaakte schoenen krijgt, zijn er ongeveer drie weken nodig voor het vervaardigen van de leest en de passchoenen. Na het passen van de passchoenen, vergt de productie van de definitieve schoenen vier à vijf weken.

Is het aanmeettraject eenmaal doorlopen en zijn de schoenen naar tevredenheid? Dan kunnen vervolgparen daarna op dezelfde leest gemaakt worden. Vervolgparen hebben daardoor een kortere levertijd van in totaal zes tot zeven weken.

Worden orthopedische schoenen vergoed?

Orthopedische schoenen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Ze komen wel ten laste van uw eigen risico en er geldt een eigen bijdrage. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. De vergoeding voor uw orthopedische schoenen vragen wij voor u aan, zodat u hier geen omkijken naar heeft. Bent u toe aan een nieuw paar of wil u uw eerste paar maatwerk schoenen laten aanmeten? Maak een afspraak met een van onze orthopedische schoentechnici voor een vrijblijvend advies.

Online modellenboek

Bekijk onze collecties orthopedische maatschoenen voor dames, heren en kinderen.

Meer informatie?

Neem contact op met de voor u dichtstbijzijnde vestiging. We helpen u graag.

Brochure maatschoenen

Download de brochure Maatschoenen voor meer informatie over de mogelijkheden in orthopedische schoenen.

Nieuwsbrief Gezonde Voeten

Dit jaar hebben wij een bijzondere mijlpaal bereikt: we bestaan 90 jaar! Deze mijlpaal hebben wij uiteraard ook te danken aan onze klanten.