Vergoedingen

Wat vergoedt de zorgverzekering?

Welke zorgkosten dekt de basisverzekering en waarvoor heb ik een aanvullende verzekering nodig? Belangrijke vragen, waar we u zo goed mogelijk antwoord op geven. We raden u wel altijd aan om de voor u geldende verzekeringsbepalingen na te kijken in uw polisvoorwaarden of na te vragen bij uw zorgverzekeraar, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Vergoedingen voor steunzolen/ maatvoetbedden

Aanvullende verzekeringen dekken (deels) de kosten voor voetbedden/ steunzolen en podotherapie. Dit gaat niet ten koste van uw eigen risico. Of een aanvullende verzekering voor u rendabel is, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Heeft u nog meer zorg nodig, dan zijn de kosten voor een aanvullende verzekering sneller ‘terugverdiend’.  Steunzolen zelf betalen kan soms voordeliger zijn.

Orthopedische schoenen

Orthopedische schoenen zijn specialistische maatwerkproducten waar de nodige tijd en aandacht aan wordt besteed. Van voetanalyse en drukmeting, via het maken van de unieke leest en het vervaardigen van de schoen, tot kleine aanpassingen na het inlopen.  Mooi werk, en steeds weer uniek tot in detail. Niet goedkoop, vandaar dat de zorgverzekeraars een eigen bijdrage vragen voor dit maatschoeisel. Deze eigen bijdrage wordt door de overheid jaarlijks vastgesteld en geldt verplicht voor iedereen die maatschoenen aanschaft. Hoe u de eigen bijdrage betaalt, is afhankelijk van uw zorgverzekering. Er zijn twee mogelijkheden: u betaalt de eigen bijdrage aan de schoenleverancier op het moment dat u de maatschoenen ontvangt, of uw zorgverzekeraar verrekent de eigen bijdrage met u.

Vergoedingen orthopedische schoenen

Zorgverzekeringen en vergoedingen 2024

Er zijn steeds meer verschillen in vergoedingen en de manier waarop u voor vergoeding in aanmerking komt. De belangrijkste verschillen tussen zorgverzekeringen vindt u in dit overzicht.

Veelgestelde vragen

Vanzelfsprekend wilt u precies weten welke voetzorg wel of niet vergoed wordt. Wij hebben voor u samengevat welke regels overheid en zorgverzekeraars hanteren.