Overeenkomsten met alle zorgverzekeraars

Wat u vergoed krijgt, is afhankelijk van de voorwaarden van uw (aanvullende) zorgverzekering. Hanssen Footcare heeft overeenkomsten met alle zorgverzekeraars. We helpen u graag met informatie over kosten en vergoedingen, maar wilt u precies weten wat er voor u van toepassing is, dan is uw zorgverzekeraar de aangewezen instantie. Bovenaan deze pagina vindt u de links naar hun websites.

Vergoedingen uit de basisverzekering

Als u een indicatie heeft voor orthopedische maatschoenen, semi-orthopedische schoenen, voorlopige orthopedische schoenen (VLOS) of orthopedische voorzieningen aan confectieschoenen (OVAC), verbandschoenen, voetprothesen of voetorthesen, dan heeft u recht op een vergoeding door uw zorgverzekeraar. De indicatie wordt vastgesteld door uw medisch specialist.

Vergoedingen vanuit de aanvullende verzekeringen

Als u een aanvullende verzekering heeft, zal uw zorgverzekeraar veelal ook steunzolen (orthopedische voetbedden), podotherapie, nagelbeugels, teenortheses, vilttherapie en pedicure (bij diabetes en reuma) vergoeden. We hebben de vergoedingen door de verschillende zorgverzekeraars op een rij gezet. Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. Neem voor vragen over vergoedingen en uw persoonlijke situatie contact op met uw zorgverzekeraar.

Wat gaat dat kosten?

Tijdens een eerste consult informeren wij u vanzelfsprekend ook over de kosten. Veel vragen en antwoorden vindt u al op deze website.

Vergoedingen orthopedische schoenen 2023

Zorgverzekeringen en vergoedingen 2023

Er zijn steeds meer verschillen in vergoedingen en de manier waarop u voor vergoeding in aanmerking komt. De belangrijkste verschillen tussen zorgverzekeringen vindt u in dit overzicht.

Vergoedingen podotherapie 2023

Maakt u ook gebruik van podotherapie? Vergelijk de vergoedingen en voorwaarden op de website van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten.