Lang plezier van uw maatschoenen

Uw orthopedische maatschoenen zijn gemaakt van zachte of juist stevige leersoorten van mooie kwaliteit die lang meegaan. Een paar tips om uw kostbare schoenen mooi te houden en er lang plezier van te hebben:

  • Wissel regelmatig van schoenen. Het is belangrijk dat schoenen kunnen ventileren. Schoenen hebben zo’n 24 uur nodig om transpiratievocht kwijt te raken.
  • Geef doorweekte schoenen ruim de tijd om te drogen, maar zet ze niet in de buurt van een warmtebron. Door de hitte droogt het leer uit en verliest zijn soepelheid. Haal de binnenzooltjes eruit en leg ze plat te drogen. Gewoon bij kamertemperatuur. Neem een paar oude kranten en prop ze in de schoenen. Zijn de schoenen echt doorweekt, dan kunt u regelmatig de krantenproppen vervangen. Het papier neemt het vocht op en dat versnelt het droogproces. Daarnaast zorgen de proppen ervoor dat de schoenen hun vorm behouden en de bovenkant niet indeukt (en als het droog is drukplekken veroorzaakt). Maak de schoenen zodra ze droog zijn weer waterafstotend met een geschikt onderhoudsproduct.
  • Controleer de hakken en zolen op slijtage en laat ze tijdig repareren.

Onderhoudsproducten

Een paar voorbeelden uit ons assortiment:

Voor alle materialen

Bama schoenverzorgingsspray beschermt en frist de kleuren op. Het is geschikt voor alle materialen en materiaalmixen. Na aanbrengen van de spray behoudt het materiaal zijn ademende werking. Dat maakt deze spray ook geschikt voor zogeheten TEX-materialen.

Voor glad leer

Bama schoencrème bevat wassen en oliën die het leer reinigen en voeden. De olie voorkomt dat water binnendringt. Schoenen gaan weer glanzen en de kleur leeft op. Gebruik een insmeer- en een uitpoetsborstel voor het beste resultaat.

Voor lakleer en metallic

Marla lakolie is geschikt voor schoenen van metallic materialen, lakleer en synthetische materialen. De speciale sponsapplicator reinigt, verzorgt, geeft glans en voorkomt scheurtjes in het materiaal van uw schoen. Na het aanbrengen opwrijven met een zachte doek.

Voor fijne leersoorten

Marla schoencrème exclusive is een kleurloze onderhoudscrème die uitermate geschikt is voor het onderhouden van zeer fijne zachte leersoorten, metallic materialen en nubuck. Het middel heeft een licht reinigende werking en houdt de materialen soepel, zacht en sterk. Er is ook een spray en herstellende olie verkrijgbaar voor fijne leersoorten.

Vlekverwijderaar 

Vlekken op schoenen van suède en nubuck verwijdert u moeiteloos met de Magic Reinigingsgom van Bama. De reinigingsgom is geschikt voor alle kleuren. Door zacht met de gom over de vlek te wrijven, verdwijnen vuil en vlekken eenvoudig. Behandel hierna het leer met een onderhoudsproduct.

Waterafstotende spray

VG Protector anti-regen is een water- en vuilafstotende spray, geschikt voor alle soorten schoeisel van gladleer, suède, nubuck, canvas, linnen en nylon. Niet geschikt voor lakleer, metallic en stretchmaterialen. Bij voorkeur in de buitenlucht aanbrengen en regelmatig herhalen.

Kleurhersteller

Bama Kleurhersteller frist uw schoenen op door middel van pigmentering. Het bevat olie die speciaal geschikt is voor suède en nubuck, zodat de schoenen ook zacht en soepel blijven.

Bij knellende schoenen

Marla Walk aWay maakt alle soorten leer soepel en zacht. Spuit de spray op de plaats waar de schoen knelt, daarna de schoen direct aantrekken en circa vijf minuten inlopen. Kleine drukplekken kunnen op deze manier verholpen worden. Knelt de schoen hierna nog steeds, vraag dan advies aan de orthopedisch schoentechnoloog.

Tegen transpiratiegeur

Bama shoefresh neutraliseert onaangename geurtjes in uw schoenen van hiel tot teen. Het zorgt tot 48 uur voor een frisse geur in de schoen.

Borstels en sponzen

Met een zelfglansspons frist u schoenen snel op. De schoenen krijgen meteen een mooie glans. De zelfglansspons is geschikt voor alle donkere kleuren glad leer en gaat circa 100 opfrisbeurten mee. Er zijn ook speciale borstels voor suède en nubuck verkrijgbaar en uitpoetsborstels in verschillende maten. Voor gemakkelijk schoenen poetsen zonder vieze handen.

Schoenbeschermer

Voor wie regen, sneeuw, ijzel en kou wil trotseren, is er een schoen voor over de schoen. De overschoen van het merk Neos wordt eenvoudig over de normale schoen aangetrokken en vastgemaakt met een verstelbare sluiting. Hij beschermt schoenen en broek tijdens buitenactiviteiten. De overschoen is lichtgewicht, wasbaar, warm, wind- en waterdicht en slijtvast.

Welk product voor welke schoen?

Wilt u weten welk onderhoudsproduct het meest geschikt is voor uw schoenen? Wij adviseren u graag.

Folder schoenonderhoud

In deze folder leest u alles over schoenonderhoud en de garantie die u heeft op uw nieuwe orthopedische maatschoenen.

Schoenen oplappen

Hakken en zolen slijten, sluitingen moeten soms vervangen worden. Schoenreparaties worden vakkundig uitgevoerd in onze werkplaats. Kleine reparaties zijn klaar terwijl u wacht.