Tijdelijk schoeisel bij revalidatie

Een revalidatieschoen of verbandschoen is een tijdelijke schoen die u draagt zolang de voet geen definitief schoeisel kan verdragen.

Revalidatieschoenen

Revalidatieschoenen worden voorgeschreven als er spake is van een revalidatietraject dat met spoed wordt opgestart en wanneer grotere wonden tijdelijk ontlast moeten worden. Ze worden ook wel voorlopige orthopedische schoenen (afgekort: VLOS) genoemd. Deze schoenen kunnen wij op korte termijn leveren.

Verbandschoenen

Een verbandschoen beschermt de voet en vermindert de druk op wonden. Verbandschoenen worden voorgeschreven in deze situaties:

  • wanneer uw eigen schoenen niet meer passen omdat uw voeten erg dik zijn, bijvoorbeeld door vochtophoping of zwachtels (bij oedeem);
  • wanneer er sprake is van kleine wonden (ulcera) als gevolg van suikerziekte (diabetes) of als gevolg van doorligplekken (decubitus-wonden, blaren);
  • wanneer de voetproblematiek nog sterk veranderlijk is.

Er zijn verschillende soorten verbandschoenen die bescherming bieden aan de kwetsbare voet. Wij werken bijvoorbeeld met verbandschoenen van het merk Pulman. Ze worden voorgeschreven door de arts tijdens een revalidatietraject. Voor patiënten die geopereerd zijn aan de voorvoet, hebben wij ook voorvoet-ontlastende schoenen. Met deze tijdelijke voorziening kunnen deze patiënten sneller weer mobiel zijn.

Verbandschoenen

Er zijn verschillende soorten verbandschoenen die bescherming bieden aan de kwetsbare voet. Wij werken bijvoorbeeld met verbandschoenen van het merk Pulman. Ze worden voorgeschreven door de arts tijdens een revalidatietraject.

Vragen over vergoedingen?

De belangrijkste informatie over vergoedingen en verzekeringsbepalingen hebben we voor u op een rij gezet.

Folder verbandschoenen

In onze folder ‘Voorlopig orthopedisch schoeisel of verbandschoenen’ vindt u meer informatie over tijdelijke schoenoplossingen bij revalidatie.

Vraag advies

Wij helpen u graag met de oplossing die het beste bij u past. Vertel ons uw klacht en uw wensen en we bekijken samen hoe u het beste geholpen bent.