Steunzolen op maat

Orthopedische steunzolen, ook wel maatvoetbedden of steunzolen op maat genoemd, corrigeren de stand van uw voet. Heeft u voet-, knie-, of zelfs rugklachten? Een zool die op de juiste plaatsen steun, pijnverlichting, of correctie biedt kan de oplossing zijn.

Oplossing voor veel voetklachten

Een orthopedische steunzool biedt oplossing bij tal van voetklachten, zoals doorgezakte voeten, platvoeten, diabetische voeten, reumavoeten of voeten met eelt en likdoorns. Ook bij pijnklachten zoals hielpijn, kramp of een snijdende pijn in de voorvoet kan een inlegzool verlichting bieden. Zo zijn zooltjes om hielpijn te verminderen vaak voorzien van extra demping onder de hielen, en bieden steunzolen voor platvoeten extra ondersteuning in de voetholte.

Orthopedische inlegzool in de schoen

De inlegzool heeft een nogal stoffig imago. Veel mensen denken dat ze orthopedische schoenen moeten aanschaffen voor een inlegzool, maar dit is vaak niet nodig. In veel gevallen volstaat een kwalitatief goede confectieschoen met een uitneembaar voetbed. In deze flyer leest u waar u op moet letten bij het kopen van confectieschoenen voor steunzolen. Er komt steeds meer keuze in modieuze confectieschoenen waar steunzolen in passen.

Steunzolen op maat

Steunzolen worden altijd op maat voor u gemaakt. Geen voet is immers hetzelfde en uw linker- en rechtervoet hebben zelden dezelfde steun of correctie nodig. Door een nauwkeurige analyse van uw houding en looppatroon en het meten van de drukverdeling onder uw voeten, maakt een orthopedisch schoenmaker van Hanssen Footcare een maatvoetbed voor u dat exact aansluit op wat uw voeten nodig hebben en waarmee u weer symmetrisch loopt.

De vorm en het materiaal van de orthopedische zolen stemmen we natuurlijk af op het gebruik. Wij ontwikkelen maatvoetbedden voor dagelijks gebruik, maar ook voor sportsteunzolen en steunzolen voor in veiligheidsschoenen kunt u bij ons terecht. Steunzolen in veiligheidsschoenen moeten voldoen aan bepaalde eisen en krijgen vervolgens een keurmerk. Naast orthopedische steunzolen voor volwassenen maken wij ook maatwerkzooltjes voor kinderen.

Vrijblijvende voetencheck

Blijf niet te lang doorlopen met uw klachten! Heeft u last van uw voeten, knieën enkels of rug? Meld u aan voor een vrijblijvende voetencheck bij een voetspecialist bij u in de buurt en ontdek wat er met uw voeten aan de hand is. U ontvangt een deskundig advies, specifiek voor uw voeten. Onze voetencheck is gratis en verplicht u tot niets.

Voetklachten, en nu?

Wij zorgen ervoor dat u weer uit de voeten kunt! Hoe we dat doen? In onderstaande video leggen we het graag aan u uit.

Maak een afspraak

Wat kosten steunzolen?

De meeste aanvullende verzekeringen vergoeden (het grootste deel van) de kosten voor op maat gemaakte voetbedden. Dit gaat niet ten koste van uw eigen risico.

Jaarlijkse controle

Steunzolen voor volwassenen gaan zo’n 2 jaar mee. Wij raden aan de zolen jaarlijks te laten controleren. Indien nodig kan dan meteen het leerdekje vervangen worden. Dit verlengt de levensduur van uw zolen.

Vergoedingen

Zorgverzekeringen en vergoedingen 2024

Er zijn steeds meer verschillen in vergoedingen en de manier waarop u voor vergoeding in aanmerking komt. De belangrijkste verschillen tussen zorgverzekeringen vindt u in dit overzicht.