Over Hanssen Footcare

Al 90 jaar Zuid-Limburgs vakmanschap

Het begon allemaal in het Zuid-Limburgse Landgraaf, toen Huub Hanssen in 1931 zijn bedrijf startte voor de reparatie van confectieschoenen en de productie van schoenen met stalen neuzen voor de Limburgse mijnwerkers. Met deze veiligheidsschoenen zorgde Huub ervoor dat het aantal teen- en voetletsels bij de mijnwerkers behoorlijk afnam. Hiermee vestigde hij zijn naam als schoenmaker.

Na de Tweede Wereldoorlog legt Huub zich steeds meer toe op orthopedische schoenen. Onder leiding van Jo Hanssen, de zoon van Huub, specialiseert het bedrijf zich uiteindelijk volledig in orthopedie. Snellere levertijden en steeds betere producten zorgen ervoor dat Hanssen landelijk naam begint te maken. Zo schieten er in heel Nederland vestigingen uit de grond: in Leiden, Arnhem, Ede, Haarlem en Amersfoort.

In 1998 neemt Franc van der Linden, schoonzoon van Jo, de volledige directievoering over. Onder zijn leiding groeit de organisatie uit tot een toonaangevend familiebedrijf in de markt van orthopedische schoenen en voetzorg.

Hanssen Footcare anno nu
Negentig jaar later is het door Huub Hanssen gestarte bedrijf een van de marktleiders in Nederland. Het bedrijf heeft meer dan honderd medewerkers, vestigingen verspreid door heel Nederland en meer dan honderd spreekuurlocaties in ziekenhuizen, verzorgingshuizen en gezondheidscentra. Ook hebben alle zorgverzekeraars contracten met Hanssen Footcare afgesloten.

Als je vooruit wilt
Iedereen kan bij ons terecht met vragen over voeten en voetklachten: patiënten, maar ook hun behandelaars en verwijzers. Ontzorging staat voorop. Vandaag de dag staan wij voor orthopedische maatschoenen, professionele voetanalyse, advies, hulpmiddelen en voetverzorging.

Teamwerk in voetzorg

Bij Hanssen Footcare werken mensen met verstand van voeten en schoenen.

Vakmanschap op maat

Een uitgebreide collectie voor voeten die niet in standaard confectieschoenen passen.

Nieuwsbrief Gezonde Voeten

Een goede leest is hét succes achter goed passende schoenen. Met 3D-techniek zorgen we voor precisiewerk in leesten. Lees er meer over in onze voorjaarsnieuwsbrief.