Voetverzorging

Voetverzorging is niet moeilijk

Voeten zijn voor de meeste mensen vanzelfsprekend. Voetverzorging is dat niet altijd. Terwijl goede voetverzorging klachten kan voorkomen. Over het algemeen hebben voeten niet veel nodig om in goede conditie te blijven. Dagelijks wassen met een milde zeep is voldoende. Hiermee voorkomt u aantasting van de natuurlijke beschermlaag van de huid. Zorg dat er geen zeepresten achterblijven en droog uw voeten goed af, met name tussen de tenen en bij de nagelriemen. Als de huid vochtig blijft, kan er voetschimmel ontstaan. Afhankelijk van uw huidtype kunt u een verzorgingsproduct gebruiken dat voor uw huid geschikt is. Vermoeide voeten zijn ook goed zelf te verzorgen met een verkwikkend voetbad of verfrissend verzorgingsproduct. Eelt verwijdert u gemakkelijk met een eeltvijl of puimsteen.

Nagels

Knip nagels altijd recht en niet te kort, om de kans op ontstekingen en ingroeien te verkleinen. Als uw nagels bij het knippen snel splijten of brokkelen, knip dan stukje bij beetje of gebruik een vijl. Nagels lakken geeft een mooi verzorgd uiterlijk, maar doe dit niet permanent. Uw teennagels moeten kunnen ademen om gezond te blijven en de lak sluit de nagel af.

Huid

Afhankelijk van uw type huid kunt u een verzorgende voetcrème of baby-olie gebruiken. Dit houdt de huid soepel en voorkomt uitdrogen. Heeft u wondjes of andere huidaandoeningen, vraag dan advies. Er zijn verschillende voetverzorgingsproducten die helpen huidklachten te verminderen. Eelt kunt u met een puimsteen of voetvijl verwijderen, tenzij u diabetes heeft. Bij diabetes heeft u een verhoogd risico op het ontstaan van wondjes. Dan is het raadzaam uw voeten door de pedicure te laten behandelen. Likdoorns kunt u altijd beter door de pedicure laten weghalen. Draag bij voorkeur leren schoenen en katoenen sokken.  Natuurlijke, ademende materialen verminderen de zweetproductie en zorgen ervoor dat transpiratievocht beter wordt afgevoerd. Een voet verliest per dag gemiddeld een borrelglas aan vocht.

Wanneer naar de pedicure?

Heeft u last van overmatige eeltvorming, likdoorns of ingegroeide nagels, laat dan een pedicure naar uw voeten kijken. Deze professionele voetverzorgers laten u niet alleen weer op wolken lopen, maar geven ook advies over hoe klachten of ongemakken te voorkomen zijn.

Net dat beetje extra

Het is heerlijk om uw voeten af en toe extra te verwennen. Bijvoorbeeld met een voetenbadje, massage of voedende en verfrissende crème. Weldadig na een flinke wandeling of een dagje uit. Wilt of kunt u niet zelf uw voeten verzorgen, dan zijn uw voeten in goede handen bij onze pedicures. Dan hoeft u maar één ding te doen: ontspannen.

Voetklachten, en nu?

Wij zorgen ervoor dat u weer uit de voeten kunt! Hoe we dat doen? In onderstaande video leggen we het graag aan u uit.

Maak een afspraak

Meer over de pedicure

Een voetbehandeling bij de pedicure verlost u van pijnlijke likdoorns en overmatig eelt.

Verzorging voor de diabetische voet

De diabetische voet vergt extra oplettendheid. Door een verminderd gevoel in de voet worden wondjes vaak minder snel opgemerkt.

Cadeautje

Dat heerlijke verzorgde voetengevoel gun je toch iedereen die je dierbaar is? Geef het cadeau! Het cadeaupakket is verkrijgbaar bij alle vestigingen.