Mensen met verstand van voeten en schoenen

Bij alle vestigingen van Hanssen Footcare werken mensen met verstand van voeten en schoenen. Ervaren voetspecialisten die dagelijks veel verschillende voeten zien, behandelen en er hulpmiddelen voor aanmeten. Ons team bestaat uit orthopedisch schoentechnici en (medisch) pedicures.

Orthopedisch schoentechnici

Bij alle vestigingen van Hanssen Footcare werken orthopedisch schoenspecialisten. De meesten hebben hun diploma’s gehaald aan de Dutch Health Tech Academy en hebben inmiddels veel ervaring in het aanmeten van een hulpmiddel dat past als een tweede huid.

“Goede informatie geven en elkaar begrijpen is het halve werk. Mijn tip: probeer uw schoenenwens en verwachtingen zo goed mogelijk te verwoorden naar de schoentechnicus. Des te beter kunnen wij aangeven of dat mogelijk is en hoe we uw schoenen naar uw wens kunnen aanpassen.”

“Orthopedisch schoentechnicus is een heel dankbaar beroep, waar ik veel voldoening uit haal. Vooral omdat je hoofd en handen moet gebruiken om mensen vooruit te helpen. De uitdaging om maatwerk te leveren voor mensen met unieke voeten blijft boeien, ook na meer dan 30 jaar in het vak.”

Medisch pedicure

Ook voor een voetbehandeling door een pedicure met diabetes- of reuma-aantekening kunt u een afspraak maken in Heerlen, Hoensbroek, Leiden of Haarlem. De andere vestigingen werken samen met (medisch) pedicures die in hun eigen praktijk de behandelingen uitvoeren.

“Het is leuk onderdeel te zijn van een compleet voetenteam. Als een patiënt voetklachten heeft die ik met mijn voetbehandelingen niet kan verhelpen, kan ik altijd terecht bij een collega podotherapeut of orthopedisch schoenspecialist.”