Als schoenen aan- of uittrekken lastig is

Kunt u niet goed meer bukken of heeft u een verminderde handfunctie, dan heeft u waarschijnlijk ook moeite om uw schoenen aan- of uit te trekken. Er zijn verschillende hulpmiddelen voor het aan- en uittrekken van schoenen verkrijgbaar. Met name mensen met reuma hebben hier baat bij. Een paar voorbeelden:

Schoenlepels

Van nikkel, verkrijgbaar in verschillende lengtes van 15, 52 of 70 cm. Een extra lange steel is handig als u moeite heeft met bukken.

Schoenaantrekhulp

Een perfitter is een hulpmiddel dat u helpt uw voet gemakkelijker in de schoen te krijgen.

Laarzenknecht

Laarzen uittrekken wil nogal eens stroef gaan. Met een laarzenknecht heeft u uw handen niet nodig om ze uit te trekken. Plaats de hak van uw schoen of laars in de uitsparing en u hoeft weinig kracht te zetten om ze uit te trekken.

Speciale vetersluitingen

Voor mensen met een verminderde of slechter wordende handfunctie zijn er speciale vetersluitingen. Onze schoenspecialisten adviseren u graag over de vetersluiting die het beste bij u en uw schoenen past. We hebben een ruim assortiment in ringhaken, berghaken, lussen, gespen, ritsen, klittenband, drukknopen, elastieken veters en uiteraard de klassieke veters. Deze kunnen we naar wens op uw gebruik afstemmen.

Vraag advies

Wij helpen u graag met de oplossing die het beste bij u past. Vertel ons uw klacht en uw wensen en we bekijken samen hoe u het beste geholpen bent.

Vakmanschap op maat

Een uitgebreide collectie voor voeten die niet in standaard confectieschoenen passen.

Loophulpmiddelen

Bent u niet (meer) goed ter been, dan kunnen wij u ook helpen met hulpmiddelen die lopen gemakkelijker maken.