Steunzolen aanmeten geeft vaak de juiste oplossing

Steunzolen en voetbedden zijn benamingen voor dezelfde oplossing: een goede ondergrond voor uw voet die op de juiste plaatsen steun, pijnverlichting of correctie biedt. Een steunzool op maat is vaak de oplossing voor een doorgezakte voet, een platvoet of een voet met eelt en likdoorns. Ook bij hielspoor, krampen en snijdende pijn in de voorvoet kan een steunzool verlichting bieden. Steunzolen helpen eveneens bij enkel-, knie- en rugklachten. Ze corrigeren de stand van de voet, ontlasten de voet, of zorgen voor een juiste drukverdeling en ondersteuning waar nodig.

Steunzolen zijn maatwerk

Een voetbed wordt altijd per voet aangemeten. Geen voet is gelijk en linker- en rechtervoet hebben zelden dezelfde steun of correctie nodig. Door nauwkeurige analyse van uw houding en looppatroon, en het meten van de drukverdeling onder uw voeten, kunnen podotherapeut of orthopedisch schoenmaker een maatvoetbed realiseren dat exact aansluit bij wat uw voeten nodig hebben. Vorm en materiaal van de steunzolen worden afgestemd op het doel waarvoor ze gebruikt worden (bijvoorbeeld sport of dagelijks gebruik). Steunzolen aanmeten biedt dus de beste oplossing voor ieder individu.

Inlegzolen niet op maat

Er zijn ook standaardproducten te koop. Deze zijn goedkoper dan individueel aangemeten voetbedden en kunnen bij algemene klachten verlichting bieden. Toch raden wij aan eerst een voetencheck te laten doen door een voetspecialist. U krijgt dan een beargumenteerd advies van een deskundige, specifiek voor uw voeten. Iedere voet is immers anders. Onze voetencheck is gratis en verplicht u tot niets.

Schoenen voor steunzolen

Steunzolen passen in schoenen met uitneembaar voetbed, die gewoon verkrijgbaar zijn in reguliere schoenenwinkels. Dus geen zorgen: nog steeds volgens de laatste trends.

Wat kosten steunzolen?

De meeste aanvullende verzekeringen vergoeden (het grootste deel van) de kosten voor op maat gemaakte voetbedden. Dit gaat niet ten koste van uw eigen risico.

Jaarlijkse controle

Steunzolen voor volwassenen gaan zo’n 2 jaar mee. Wij raden aan de zolen jaarlijks te laten controleren. Indien nodig kan dan meteen het leerdekje vervangen worden. Dit verlengt de levensduur van uw zolen.

Ervaringen van een klant

Hardlopen zonder pijn, heerlijk!

Marleen Koster-Mutsaers (52)Draagt steunzolen op maat van Hanssen Footcare Leiden

De schoenen heb ik zelf uitgezocht en de zolen zijn voor mij op maat gemaakt.

Eline de Vries (19)Draagt aangepaste schoenen en maatvoetbedden van Hanssen Footcare Arnhem

Ik kon steeds moeilijker schoenen vinden die niet knelden.

Sandra Hamers (42)Draagt steunzolen op maat van Hanssen Footcare Heerlen