Orthopedische schoenen zijn ons vakmanschap

Wij maken schoenen voor iedere voetvorm en speciaal voor mensen voor wie lopen niet vanzelfsprekend is. Daar zijn wij trots op, want dit is van oudsher ons vak: schoenen exact op maat maken. Orthopedische schoenen die volledig op maat gemaakt zijn, worden orthopedische schoenen type A genoemd (afgekort OSA).

Aanmeten van orthopedische schoenen

Voor deze maatwerkschoenen worden uw voeten eerst nauwkeurig opgemeten. Uw voeten worden daarna gescand of er wordt een gipsmodel van uw voeten gemaakt. De voetscans of gipsmodellen dienen als basis voor de vervaardiging van een individuele leest voor iedere voet. Voordat de uiteindelijke schoenen gemaakt worden, past u eerst de passchoenen. Passchoenen zijn gemaakt van doorzichtig kunststof (folie). Zo is van buitenaf goed zichtbaar hoe uw voeten in de schoenvorm passen. Terwijl u de passchoenen aan heeft, markeert de orthopedisch schoentechnicus op de doorzichtige folie waar nog correcties nodig zijn. De correcties worden doorgevoerd op de leesten. Vervolgens worden uw maatschoenen op de aangepaste leesten gemodelleerd. Zo krijgen de schoenen de perfecte pasvorm voor uw voeten.

Schoenmodel, kleur en leersoort kiezen

Orthopedische schoenen zijn een uniek product dat alleen voor u gemaakt wordt. Daarom kunt u naar eigen smaak kiezen uit vele modellen, kleuren en leersoorten. Is de passchoen naar tevredenheid, dan zoekt u een schoenmodel uit dat u bevalt. U kiest in overleg met onze orthopedisch schoentechnicus de leersoort(en) en materialen voor het uiterlijk van de schoenen. Wij adviseren altijd over de voor u geschikte materialen en sluitingen. Heeft u uw keuze bepaald, dan worden vervolgens de definitieve schoenen voor u gemaakt.

Modellenboek

Voorbeelden van schoenmodellen vindt u in het modellenboek en op deze website. We hebben verschillende collecties voor dames, heren en kinderen. Het modellenboek kunt u bij iedere vestiging doorbladeren.

Levertijd van orthopedische schoenen

Volledig op maat gemaakte orthopedische schoenen vergen van a tot z precisiewerk. Ze hebben daarom een langere levertijd dan semi-orthopedische schoenen (orthopedische schoenen type B, afgekort OSB). Als u voor de eerste keer volledig op maat gemaakte schoenen krijgt, zijn er ongeveer drie weken nodig voor het vervaardigen van de leest en de passchoenen. Na het passen van de passchoenen, vergt de productie van de definitieve schoenen vier à vijf weken.

Vervolgparen

Is het aanmeetproces eenmaal doorlopen en zijn de schoenen naar tevredenheid? Dan kunnen vervolgparen daarna op dezelfde leest gemaakt worden. Vervolgparen hebben daardoor een kortere levertijd van in totaal zes tot zeven weken.

Unieke schoenen

Ieder model kan uitgevoerd worden naar uw persoonlijke wens: in vrolijke kleuren, diverse leersoorten of met speciale sluitingen.

Brochure maatschoenen

Download de brochure ‘Maatschoenen’ voor meer informatie over de mogelijkheden in orthopedische schoenen.

Nieuwsbrief Gezonde Voeten

Shockwavetherapie bij hielspoor boekt goede resultaten in combinatie met oefeningen en steunzolen. Lees meer in onze nieuwsbrief.