Pijn bij het lopen is niet nodig

Ziet u er tegenop om eropuit te gaan, omdat u dan last krijgt van uw voeten? U bent niet de enige. Veel mensen krijgen, zeker naarmate we ouder worden, een of meerdere voetklachten. Pijn onder de hiel of de voorvoet komt veel voor. En voeten die gedurende ons leven geleidelijk doorzakken, kunnen ook verschillende klachten geven. De stand van de voet of de tenen verandert vaak ongemerkt, waardoor pijnvrij lopen minder vanzelfsprekend wordt.

Wilt u weten wat er met uw voeten aan de hand kan zijn? Doe de online voetencheck!

Doe het nu!

Heeft u pijn aan uw voeten? Doorloop onze online voetencheck en u krijgt vast een indruk van wat er aan de hand kan zijn.

De meest voorkomende voetklachten

Wij zien iedere dag veel verschillende voeten en horen evenzoveel pijnklachten. Ook al is iedere voet en iedere persoon uniek en heeft iedereen zijn eigen verhaal en achtergrond, toch zijn er een aantal klachten die wij regelmatig terug zien komen. Herkent u een van deze klachten? Doe dan onze vrijblijvende online voetencheck.

Hielpijn of hielspoorhielpijn

Als u ’s ochtends opstaat, voelt u een snijdende pijn onder uw voet. De eerste stappen zet u heel voorzichtig om de pijn te vermijden. Als u eenmaal op gang bent, dan gaat het iets beter. Maar als u langer loopt, gaat de stekende pijn onder uw hiel niet meer weg. Dat kan duiden op hielspoor. De pijn straalt vaak uit naar andere delen van de voet, met name naar de voetzool. Om te bepalen of het inderdaad om hielspoor gaat, of dat er een andere oorzaak is van de hielpijn, is nader onderzoek nodig.

Doorgezakte voeten

Voelen uw voeten en onderbenen vaak moe aan? En wordt dat erger als u langer gelopen heeft? Mogelijk voelt u ook een licht zeurende pijn aan de binnenkant van de voet. Als u doorgezakte voeten heeft, wordt lopen niet alleen vermoeiender, maar krijgt u na verloop van tijd ook steeds meer hinderlijke pijntjes. Niet alleen aan uw voeten, maar ook aan enkels, knieën of heupen. De stand van uw voeten is namelijk belangrijk voor uw gehele lichaamshouding. Afwijkingen in de stand van de voeten kunnen meer lichamelijke klachten veroorzaken, dus het is aan te raden hier alert op te zijn.

Scheve grote teen (hallux valgus)hallux valgus

Een hallux valgus is een grote teen die beetje bij beetje steeds meer scheef is gaan staan. De grote teen wijst naar buiten. Het heeft tot gevolg dat de ‘knobbel’ van het onderste middenvoetsbeentje bij die grote teen, meer gaat uitsteken aan de binnenzijde van de voet en gaat knellen in de schoen. Dit veroorzaakt huidirritatie en een pijnlijke plek op die knobbel. Ook wordt het afwikkelen van de voet pijnlijk in het grote-teengewricht.

Steunzolen helpen

Wist u dat veel pijn te voorkomen of verminderen is met een voetbed op maat? De steunzolen worden precies op maat voor uw voeten gemaakt. In deze maatvoetbedden kan exact verwerkt worden wat uw voeten nodig hebben. Bijvoorbeeld een versteviging om de voetstand te corrigeren of juist een zachte demping om een pijnlijke plek te ontzien. Met verschillende materialen en technieken maken wij voetbedden die passen bij wat uw voeten nodig hebben.

Blijf er niet mee doorlopen

Hoe vaak horen wij niet dat onze klanten verzuchten “had ik het maar eerder gedaan”. Hoe eerder u erbij bent, hoe meer wij kunnen doen om u pijnvrij te laten lopen of om de pijn bij het lopen te verminderen. Zet die eerste stap, u krijgt er veel vrijheid voor terug.