Medewerker Orthopedie

“Voor dit werk moet je een coole duizendpoot zijn”

“Als medewerker orthopedie heb ik een interessante en drukke baan. Overal bij betrokken zijn, dat is natuurlijk hartstikke leuk! Vooral als je niet de hele werkdag op je kont wilt zitten. Ik verveel me geen moment, er is altijd wel iets te doen, iemand met een vraag of een collega die ik kan helpen. Op een werkdag doe ik van alles.

Plannen

Op een maandagochtend bekijk ik onder het genot van een goeie bak koffie wat de planning is van deze week. Ik bepaal zelf hoe ik de werkdag invul, wat er moet gebeuren, wat prioriteit heeft en waar ik rekening mee moet houden. Ik bespreek met de orthopedisch schoentechnici die de schoenen aangemeten hebben, of er nog belangrijke of moeilijke dingen bij zitten die extra aandacht nodig hebben.

Werk verdelen

Daarna ga ik spullen uitpakken: de schoenen en ander werk dat de orthopedisch schoentechnici hebben meegenomen vanuit de verschillende spreekuurlocaties. Dat kan ook werk zijn van andere vestigingen, want waar we elkaar kunnen helpen doen we dat. Des te sneller heeft de klant zijn schoenen. Ik orden en verdeel het werk onder collega’s in de werkplaats en geef enige uitleg waar dat nodig is.

Controleren en nauwkeurig documenteren

Vervolgens verwerk ik mijn mails en doe ik wat logistieke handelingen, bijvoorbeeld uitpakken en verwerken van geleverde materialen en onderdelen die nodig zijn bij het vervaardigen of repareren van schoenen en orthopedische voorzieningen. Ik bekijk de agenda om te controleren of ik alles heb voor morgen en overmorgen. Als er iets ontbreekt, zoek ik uit wanneer ik het kan verwachten. Zodra iedereen aan de slag kan, ga ik in het programma Documatic werken. Dat vergt weer oplettendheid, want een foutje is zo gemaakt.

In de werkplaats met collega’s

Aan het einde van de ochtend ga ik de werkplaats in om orthopedische voorzieningen te maken. Of ik spring in waar nodig. Dat is ontzettend handig en superfijn voor iedereen. Hier kan ik echt al mijn orthopedische kennis en ervaring in kwijt. En het geeft veel voldoening om collega’s te helpen en wat te kunnen leren.

De logistiek

Na de middagpauze ga ik meestal aan de slag met het logistieke gedeelte, het versturen van bestellingen en deelproducten, zoals schachten en onderwerken. Zorgen dat alles klopt en netjes is, is heel belangrijk. Hierna ga ik weer de werkplaats in voor afronding van de werkzaamheden van die dag. En dat is lang niet alles, want er komt vaak nog van alles tussendoor!

Wat ik het leukst vind aan mijn baan?

De variatie! Werken met je collega’s (uitleggen, leren, motiveren en helpen), de logistiek (in en uitpakken, verzendklaar maken, verzenden), werken met de pc en in de werkplaats (maken van voorzieningen), bewaken van de agenda (het behalen van pas- en afleverdatums), het contact met collega’s van andere vestigingen, overal bij kunnen springen en de vrijheid (zelf bepalen wat er moet gebeuren en wanneer). En vooral: voorzieningen maken waar je een klant gelukkig mee maakt. Het eindproduct zien en weten dat de klant er heel veel plezier aan gaat hebben.”