“Met een simpele voorziening iemands leven totaal veranderen

In 2010 ben ik afgestudeerd als bewegingstechnoloog aan de Haagse Hogeschool in Den Haag. Tijdens de opleiding wist ik vrij snel dat ik richting de schoentechniek wilde doorgroeien. Na een korte periode als WMO consulent gewerkt te hebben, kreeg ik bij Hanssen Footcare de kans om door te groeien tot orthopedisch schoentechnicus.

Inmiddels ben ik intern opgeleid tot schoentechnicus en ben ik voor vele klanten hun vertrouwde gezicht in de paskamer. Mensen hun vrijheid teruggeven waardoor ze zo zelfredzaam mogelijk zijn, is mijn grootste drijfveer. Wat is er mooier dan dat iemand door een simpele schoenaanpassing weer zelf zijn hond kan uitlaten, weer met zijn of haar partner kan wandelen of zelfs weer kan werken? Dat door een simpele voorziening iemands leven totaal kan veranderen blijft mij fascineren.

Ik zoek altijd de uitdaging om met een zo klein mogelijke aanpassing iemand zijn vrijheid in bewegen terug te kunnen geven. Veel mensen denken bij orthopedische schoentechniek aan de orthopedische schoenen van 30 jaar geleden. Maar in veel gevallen volstaat een steunzool of een kleine aanpassing aan een confectieschoen al!

Wat bij mij voorop staat is het luisteren naar de klant en het uitleggen wat ik om welke reden adviseer en doe. Wederzijds begrip is in mijn ogen een randvoorwaarde voor een succesvolle oplossing.
De patiënt is de ervaringsdeskundige! Ik heb enkel de kennis en kunde. Dus alleen door samen te werken kunnen we het optimale resultaat behalen.”