Coronamaatregelen

Voetzorg in coronatijd

Wij volgen de richtlijnen en wetgeving van de overheid en blijven als medisch contactberoep ook nu onze voetzorg verlenen. Bij ons gelden maximale veiligheidsmaatregelen, ook nu er versoepeld wordt. De anderhalvemeter afstandsregel blijft van kracht. Draag daarom een mondkapje daar waar  anderhalve meter afstand niet mogelijk is, zoals tijdens de behandelingen in spreek- en behandelkamers, en volg de aanwijzingen ter plaatse. Neem uw mondkapje mee en zet deze op wanneer anderhalve meter afstand niet mogelijk is. Kinderen tot 13 jaar zijn niet verplicht een mondkapje te dragen.

Hygiëneprotocol gedurende de coronaperiode

Om te zorgen dat u veilig bij ons terecht kunt en wij veilig kunnen werken, blijven onze aangescherpte hygiënemaatregelen voorlopig gelden. De belangrijkste hebben we hier op een rijtje gezet. Wij vragen u met klem om de richtlijnen ook te blijven volgen om uw en onze gezondheid te beschermen, zodat we het risico op besmetting zo klein mogelijk houden. Samen krijgen we corona steeds meer onder controle.

Voorafgaand aan uw afspraak

Heeft u geen ziekteverschijnselen van een corona-infectie (verkouden, hoesten, keelpijn, niezen, kortademigheid, koorts) en bent u niet in contact geweest met mensen met deze ziekteverschijnselen, dan bent u van harte welkom. Heeft u of iemand binnen uw huishouden symptomen die kunnen duiden op het coronavirus, kom dan niet naar de vestiging, maar neem telefonisch contact met ons op. Wij behouden ons het recht voor om personen met ziekteverschijnselen die toch naar onze vestigingen komen, op dat moment niet te behandelen. Wij plannen in overleg met u een andere, of telefonische afspraak.

Telefonische afspraak of beeldbellen

Daar waar mogelijk zullen wij gebruik maken van een telefonische afspraak of beeldbellen. Onze receptioniste informeert u hierover bij het maken van de afspraak.

Bent u 70 jaar of ouder of loopt u extra risico bij besmetting?

Als u boven de 70 bent of onderliggend lijden heeft (bijvoorbeeld een chronische ziekte zoals diabetes mellitus of een hart- of longaandoening), neem dan contact met ons op voordat u naar de vestiging komt.

Kom alleen

Voor ieders veiligheid vragen wij u om alleen naar uw afspraak te komen. Indien u noodzakelijkerwijs een begeleider nodig heeft, beperk dit dan tot maximaal 1 persoon. Om het risico op eventuele besmetting te vermijden, raden wij u aan indien mogelijk geen gebruik te maken van de toiletten. Toiletten zijn vanzelfsprekend wel toegankelijk indien nodig.

Wij plannen extra tijd tijdens, voor en na de afspraken

Wij plannen extra tijd in voor afspraken en zorgen dat er tussen de afspraken meer tijd zit, zodat in onze wachtkamers zo min mogelijk mensen aanwezig zijn en iedereen voldoende afstand tot elkaar kan houden.

Bij bezoek aan een van onze vestigingen of spreekuurlocaties

Volg de richtlijnen op de posters die overal ophangen:

Desinfecteer uw handen

Wij vragen u om bij binnenkomst uw handen te desinfecteren. Bij de ingang vindt u desinfecterende handgel of -spray die u kunt gebruiken.

1,5 meter en geen handen schudden

Om contact te vermijden hanteren wij strikt de anderhalvemeterregel. Onze medewerkers geven u geen hand en houden tijdens de behandeling gepaste afstand. Voor, tijdens en na iedere afspraak hanteren wij een streng hygiëneprotocol. Wij gebruiken desinfecterende handgel of handschoenen naast onder andere de gangbare instructies voor handen wassen.

Geen koffie/ thee en pennen

Om besmettingsgevaar te verkleinen, bieden wij in deze tijd geen zelf-service koffiefaciliteiten aan. Neem uw eigen pen mee om te schrijven en was uw handen voorafgaand aan de afspraak.

U ontvangt een factuur

Vanwege de hygiëne zijn contante en PIN-betalingen op dit moment niet mogelijk. Na aflevering van uw hulpmiddel ontvangt u een factuur per e-mail of per post.

Heeft u vragen?

Neem dan telefonisch contact op met uw vestiging. Voor de meest actuele berichtgeving over het coronavirus verwijzen wij naar de website van het RIVM.

Namens alle medewerkers vragen wij begrip hiervoor. Hartelijk dank voor uw medewerking. Samen houden we corona onder controle.

U heeft de voetencheck gedaan. Terug naar resultaat