Podotherapie

Podotherapie helpt bij voetklachten. In verschillende regio’s kunt u terecht bij onze podotherapeuten voor onderzoek en behandeling van uw voetproblemen.

Wat doet de podotherapeut?

Binnen de medische wereld is de podotherapeut degene met de meeste kennis over voeten. De podotherapeut behandelt (pijn)klachten aan voeten en klachten tijdens het lopen. Vaak is pijn aan enkels, knieën, heupen of rug te herleiden naar de stand van de voeten en wordt een oplossing aan de voet of in de schoen gevonden. Voorbeelden van podotherapeutische behandelingen en hierbij gebruikte hulpmiddelen zijn: nagelbeugels, teenortheses of voetbedden/steunzolen.

Onze podotherapeuten werken nauw samen met de orthopedisch schoentechnici. Met als voordeel dat voettherapie gecombineerd kan worden met oplossingen op het gebied van schoeisel. Zo hebben we een breed scala aan mogelijkheden om voetproblemen op te lossen of te verminderen.

Locaties podotherapie Hanssen Footcare

Bij Hanssen Footcare kunt u op deze locaties terecht voor podotherapie:

  • Heerlen
  • Hoensbroek (Adelante)
  • Kerkrade (MC de Linde)

In de andere regio’s werken wij samen met podotherapeuten die in hun eigen praktijk behandelen.

Podotherapeut of podoloog?

Soms wordt de naam podoloog verward met die van podotherapeut. Het verschil is dat een podotherapeut wettelijk erkend is door het ministerie van VWS. Hoewel veel podologen een opleiding in voetzorg hebben genoten, is deze titel niet beschermd en mag in principe iedereen zich podoloog noemen. Een podotherapeut heeft gegarandeerd een vierjarige HBO-opleiding afgerond en een wettelijk erkende bachelor degree behaald. Bij Hanssen Footcare werken uitsluitend gediplomeerde podotherapeuten.

Podotherapeut spil in ketenzorg voor voeten

Omdat de kwaliteit van voetzorg door HBO-opgeleide podotherapeuten algemeen erkend wordt, hebben zorgverzekeraars besloten om sinds 2015 de voetzorg voor diabetici exclusief toe te vertrouwen aan podotherapeuten. De podotherapeut coördineert het gehele behandeltraject, waarin alle voetzorg door zowel podotherapeut als pedicure is opgenomen. Lees meer bij vergoeding bij diabetes. Op www.podotherapie.nl vindt u ook goede informatie.

Voetklachten, en nu?

Wij zorgen ervoor dat u weer uit de voeten kunt! Hoe we dat doen? In onderstaande video leggen we het graag aan u uit.

Maak een afspraak

Podotherapie bij diabetes

Voetzorg is belangrijk voor mensen met diabetes. Om voor vergoeding in aanmerking te komen, heeft u een behandelplan van de podotherapeut nodig.

Afspraak maken bij de podotherapeut

Wilt u een afspraak maken bij een van onze podotherapeuten? Dat kan! U heeft geen verwijzing van de huisarts nodig. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op voor een intake en voetscreening.
  • In verband met uw privacy adviseren wij u geen medische gegevens achter te laten in dit veld.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.