Weer vrolijk de deur uit samen met Snow

Een tijdje was het niet mogelijk, maar nu kan het weer volop. Ik wandel twee keer per dag met mijn hond Snow door het Schutterspark, vlakbij mijn huis in Brunssum. Snow vindt het heerlijk om door het park te lopen. En voor mezelf is het ook heel goed om in beweging te zijn.

Etalagebenen

Twee jaar geleden liep ik een legionellabesmetting op. Acht dagen lag ik op de intensive care. De legionella bleek mijn longen aangetast te hebben. Na vele jaren te hebben gerookt, werd ik gedwongen om te stoppen. Roken zou ik nu ook niet meer durven. Want daar heb ik een slechte doorbloeding van mijn benen aan overgehouden. Nu heb ik ’etalagebenen’: ik krijg een verkramping in de linkerkuit als ik ongeveer 500 meter gelopen heb. Ik moet dan even pauzeren.

Geschrokken van de diagnose diabetes

Enige tijd na mijn ziekbed overleed mijn man. Als reactie op zijn overlijden ben ik heel veel gaan snoepen. Bij een diabetestest, die ik vrijwillig elk jaar liet doen, kreeg ik te horen dat ik diabetes heb. Omdat ik zoveel snoepte, was ik niet verrast. Ik bleek toen ook wondjes onder het eelt aan mijn voeten te hebben, waar ik niets van voelde. Ik had het eigenlijk wel verwacht, maar toch ben ik er behoorlijk van geschrokken. Zo kwam ik terecht bij orthopedisch chirurg Wieske Beertema in het Zuyderland MC in Heerlen. Zij schreef mij aangepaste schoenen voor.

Maandelijkse behandeling door de podotherapeut

Voor mijn aangepaste schoenen heeft orthopedisch schoentechnicus Ron mij goed geholpen. Op voorschrift van de orthopedisch chirurg ontwikkelde hij schoenen waarin de voorvoeten drukvrij kwamen te liggen. Door de druk van de voorvoeten weg te halen, konden de diabetische wonden sneller genezen. Ook zijn er verstevigingen aangebracht in de schoenen, waardoor ik stabieler kan lopen. Daarnaast worden mijn voeten elke maand intensief behandeld door de diabetespodotherapeut. Zij haalt het eelt onder mijn voeten weg, zodat de wonden beter kunnen genezen.

Heel gelukkig met de schoenen

Ik ben heel gelukkig met de schoenen. Dankzij de goede zorgen van alle betrokken voetspecialisten heb ik nauwelijks nog last van mijn voeten. Ik kan nu veel makkelijker én veel verder lopen. De wondjes onder de voeten zijn dicht. Dankzij deze schoenen kan ik dagelijks de mantelzorg voor mijn zus op mij nemen én weer vrolijk de deur uit met Snow!

Gertie Zuidema draagt orthopedische schoenen van Hanssen Footcare Heerlen

orthopedische schoenen diabetes

Vakmanschap op maat

Een uitgebreide collectie voor voeten die niet in standaard confectieschoenen passen.

Samenwerking in voetzorg

Onder andere bij diabetes is het van belang dat alle specialisten in voetzorg goed samenwerken.