Stagiaires Sharon Romy

Stage lopen op het hoofdkantoor van Hanssen Footcare in Heerlen

Sharon (student Facility Management) en Romy (student Commerciële Economie) hebben in 2019 hun afstudeerstages met goed gevolg doorlopen op ons hoofdkantoor in Heerlen. Ze vertellen graag over hun stageperiode. Een dubbelinterview.

Waarom hebben jullie gekozen voor Hanssen Footcare als stagebedrijf?

Sharon
Ik was opzoek naar een afstudeeropdracht waarbij ik het inkoopmanagement van een bedrijf kon optimaliseren door middel van data-analytics. Hier heb ik lang naar gezocht, omdat het optimaliseren van inkoopmanagement in deze vorm nog in de kinderschoenen 🙂 staat. Uiteindelijk na diverse sollicitatiegesprekken gevoerd te hebben, kwam ik uit bij Hanssen Footcare. Tijdens het gesprek met mijn begeleider werd ik niet alleen enthousiaster over de opdracht maar ook over het bedrijf waarvoor ik het allemaal ging doen. Het is misschien geen branche waar je als facility manager direct aan denkt, maar dat maakt het juist zo uitdagend.

Romy
Ik wilde graag een uitdaging aangaan. Voordat ik hier startte wist ik echt niets van orthopedische schoenen en wat er allemaal bij komt kijken. Ik begon vanaf nul wat betreft kennis en dat was wel een interessante uitdaging. Ik werd ook direct enthousiast toen ik mijn sollicitatiegesprek had. Ik kon werken aan een brede opdracht: het in kaart brengen van de verwijzers en de dynamiek van de zorgmarkt waarin Hanssen Footcare zich bevindt. Dat maakte dat ik koos voor Hanssen Footcare.

Hoe verliep de introductie- en/of meeloopdag?

Romy
Ik startte op maandag en werd aan iedereen voorgesteld, kreeg een rondleiding en een presentatie. Zo werd ik al snel meegenomen in het bedrijf waar ik de komende maanden mijn afstuderen zou volgen. Wat ik ook fijn vind is dat je een begeleider en een buddy hebt. Dus iemand waar je terecht kan voor de wat persoonlijkere zaken.

Sharon
Die dag was ontzettend interessant! Ik mocht meelopen met Ron, een van de orthopedisch schoentechnici in Heerlen. Gedurende de dag mocht ik meekijken tijdens het spreekuur. Patiënten kwamen voor het aanmeten van maatschoenen, uitkiezen van het model, het passen van hun maatschoenen of kleine herstelwerkzaamheden. Ik vond het knap hoe Ron meedacht bij het vinden van oplossingen en het leveren van maatwerk. Zo kwam er een mevrouw op het spreekuur die hield van stevige stoere schoenen, liefst in het bekende zwart met gele veters. Samen kwamen ze tot een paar schoenen die helemaal bij haar stijl pasten.

Hoe verliep jullie onderzoek?

Romy
Voor mijn afstudeeronderzoek had ik informatie nodig over het bedrijf en dat wilde ik doen door middel van interviews met medewerkers en verwijzers. Iedereen werkte mee en stond ervoor open. Je kon ook gerust bij iemand binnenstappen om een korte vraag te stellen. Dat werkte voor mij wel prettig. Ook de verwijzers die ik benaderd heb, reageerden positief. Die deskundigheid en professionaliteit heb ik ervaren bij iedereen die ik gesproken heb.

Sharon
Voor mijn opdracht moest ik de dienstverlenerskwaliteit in kaart brengen voor een aantal leveranciers van Hanssen Footcare. Dit heb ik gedaan middels een behoefteonderzoek onder de medewerkers van de organisatie. De respons op mijn enquête was ruim voldoende en ik kreeg ontzettend positieve feedback.

Tot slot: hoe zouden jullie de stageperiode kort samenvatten?

Romy
Hoe ik de stageperiode zou samenvatten… als een leerzame periode waarbij je echt wordt gezien als een medewerker en niet als ‘de stagiaire’. Waarbij je zelf vrijheden hebt en waarbij het bedrijf je ook echt iets wil leren en wil meenemen in de dagelijkse gang van zaken. Ik heb er veel kennis opgedaan en ben wijzer geworden zowel op marketing- en communicatiegebied, als op het vakspecialisme orthopedische schoenen.

Sharon
Ik vond het geweldig om het bedrijf enkele inzichten te geven over contract- en leveranciersmanagement vanuit de theorie. Ik heb mijn scriptie en de bijbehorende adviezen zo bruikbaar als mogelijk geschreven zodat Hanssen Footcare direct aan de slag kan gaan met het verbeteren van hun inkoopafdeling. Mijn stageperiode zou ik om deze reden omschrijven als zeer productief en zinvol.

Het bedrijf

Cadcam schoentechniek

Hanssen Footcare combineert het authentieke vakmanschap van orthopedische schoenen maken met de kennis van voetzorg en behandeltechnieken van nu.

Wat werkt voor jou?

Waarom doe je dit werk? Wat maakt het voor jou interessant? Collega’s vertellen.

Meer weten over Hanssen Footcare?

Wil je meer informatie over de stagemogelijkheden bij Hanssen Footcare? We horen graag van je!