Ik laat mijn plezier niet bederven!

Mijn spierziekte en voetklachten laat ik mijn plezier niet bederven. Ondanks de pijn en beperkingen die dit met zich meebrengt, blijf ik zoveel mogelijk actief. En als iets niet meer kan, zoeken mijn man en ik samen naar mogelijkheden om nog zoveel als het kan van het leven te genieten en samen erop uit te gaan. Het liefst naar buiten, want bewegen in onze mooie omgeving vinden we allebei heerlijk.

Bewegen met een spierziekte

We gaan er tegenwoordig op uit met onze scooters. Wandelen lukt niet meer, want ik heb al veertig jaar last van een spieraandoening die mij hindert bij het lopen en bij andere bewegingen. Ik heb mitochondriële myopathie. Er zit een fout in de energiefabriekjes van de cellen. Daardoor verzuren mijn spieren heel snel. Zelfs wanneer ik mijn arm optil voel ik die verzuring. Ik heb eigenlijk altijd last van spierpijn, ondanks het feit dat ik pijnstillers gebruik. Lopen is een heel vermoeiende bezigheid die ik dan ook niet lang kan volhouden.

Voetklachten

Daarnaast heb ik voetklachten die aanpassingen aan mijn schoenen noodzakelijk maken. In mijn dikke teen zit artrose. En ik heb doorgezakte voorvoeten, waardoor de kussentjes onder de bal van de voet versleten zijn. Dat is heel pijnlijk met lopen. Sinds drie jaar is daar ook nog hielspoor bij gekomen. Ik heb in de afgelopen twintig jaar al meerdere orthopedische schoenen laten aanmeten. De schoenen zijn in de loop der tijd steeds verder aangepast aan mijn voetproblemen.

Blij met het uiterlijk van de schoenen

Ik wilde deze keer graag een gekleed schoentje. Vandaar de zwarte laarsjes. Het is hetzelfde model als het vorige paar dat in een chique metallic leercombinatie is uitgevoerd. Die zitten zo lekker dat ik om hetzelfde model gevraagd heb. Ik heb het liefst een rits. Hup, snel, rits dicht! Bukken kost extra inspanning en vind ik maar lastig. Er zit een extra kwastje aan om de rits gemakkelijk te kunnen vastpakken.

De orthopedisch schoentechnicus begrijpt wat ik wil

Ik heb een goede klik met orthopedisch schoentechnicus Freek, die al verschillende keren schoenen voor mij gemaakt en aangepast heeft. Hij heeft er echt kijk op om een voor mij geschikt schoenmodel helemaal naar mijn zin te maken. Kijk maar naar het ontwerp en de chique leercombinatie die hij vorige keer voor mij gemaakt heeft. Die samenwerking gaat heel goed en ik ben telkens weer blij met het resultaat.

En nu…op pad!

Ik ben ook heel gelukkig met onze nieuwe scooters die weer langere tochten mogelijk maken. Hiervoor had ik een scootmobiel. Het probleem met de scootmobiel was dat mijn man op de fiets mijn constante tempo niet kon bijhouden. Heuvel op ging ik sneller en heuvel af had ik het nakijken. Daarom heeft hij ook een scooter gekocht. Laatst hebben we samen door het Heuvelland getourd. We zijn helemaal naar Valkenburg gereden en hebben daar een terrasje gepakt. Het was fantastisch!

Nelly Hanssen-Bruns (68) draagt orthopedische schoenen van Hanssen Footcare Heerlen

Orthopedische laarsjes zwart
Orthopedische laarsjes

Vakmanschap op maat

Een uitgebreide collectie voor voeten die niet in standaard confectieschoenen passen.

Meer weten?

Maak een afspraak met een van onze schoenspecialisten. Zij geven u een advies op maat.