Nagels en huid van de voet

De huid van de voet is niet anders dan de huid van de rest van het lichaam, al heeft hij soms wel meer te verduren door het gewicht dat erop rust of het schoeisel dat gedragen wordt. Aan teennagels en huid van de voet kan een podotherapeut bijvoorbeeld aflezen hoe de drukverdeling op en onder de voeten is. Er kunnen huidproblemen optreden die gerelateerd zijn aan de algehele gezondheid. Een specifieke aandoening of verminderde weerstand heeft vaak effect op de huidconditie. Blauw-paarse verkleuringen van de huid duiden op een slechte doorbloeding. Roodheid op een irritatie of ontsteking. Veel huidirritaties ontstaan door druk of wrijving. De voet kan dan ontlast worden door bijvoorbeeld goed passende schoenen, het aanpassen van bestaande schoenen of een voetbed dat de druk onder de voet verdeelt.

Heeft u last van uw nagels of van de huid van uw voeten? Meld u aan voor een vrijblijvende voetencheck bij een voetspecialist bij u in de buurt.

Vrijblijvende voetencheck

Aanmelden voor de vrijblijvende voetencheck.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Last van uw voeten?

Doe de online voetencheck en ontdek wat er met uw voeten aan de hand is.

Veelvoorkomende klacht

Een ingegroeide nagel kan behoorlijk vervelend zijn. En pijnlijk, omdat de nagel in de huid snijdt. Gelukkig is er een eenvoudige remedie voor.

Fijn, eelt!

Dat klopt, eelt vormt een natuurlijke beschermlaag voor de huid. Maar te veel eelt is niet prettig en kan, zeker als de huid erg droog is, gaan scheuren en kloofjes veroorzaken.

Advies bij nagel- of huidproblemen

Is de huid van uw voeten kwetsbaar, heeft u broze nagels of snel last van blaren? Vraag advies! Wij helpen u graag.