Reumavoeten

Mensen met reuma hebben vaak last van hun zogenaamde ‘reumavoeten’. Goede schoenen kunnen pijnklachten aan de voeten verminderen. Naarmate je ouder wordt, komt het scheeftrekken van de grote teen (hallux valgus) vaker voor.

Wat is een reumatische voet?

De eerste tekenen van reuma voelt u vaak in de handen of voeten. Vermoeidheid, stijfheid, zwellingen en branderige voeten zijn bekende symptomen. Met name uw middenvoet, voorvoet en tenen kunnen stijf aanvoelen en pijnlijk zijn bij het lopen. Zwellingen en knobbels kunnen pijnlijke drukplekken veroorzaken en het is mogelijk dat uw tenen scheef gaan groeien waardoor uw schoenen niet meer goed passen.

Verschijnselen reumavoet

  • Pijn en stijfheid aan de voetgewrichten
  • Een vermoeid en/of branderig gevoel in de voeten
  • Zwelling en roodheid van de gewrichten
  • Veranderende stand van tenen en voeten

Oplossingen voor reumavoeten

Om pijn in reumavoeten te voorkomen, is het belangrijk om de beweging van gewrichten te beperken. Een op maat gemaakt voetbed is hiervoor een oplossing. Een teenorthese kan daarnaast helpen om drukplekjes op de tenen te voorkomen of verminderen. Wanneer deze hulpmiddelen uw klachten niet voldoende verlichten, kunnen schoenaanpassingen of op maat gemaakte schoenen uitkomst bieden. Hiervoor heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist, zoals een reumatoloog of revalidatiearts.

Let op: Voor de vergoeding van orthopedische schoenen is een verwijzing van een medisch specialist noodzakelijk. Voor steunzolen of een teenorthese heeft u, afhankelijk van uw zorgverzekering, soms ook een verwijzing nodig om voor vergoeding in aanmerking te komen.

Voetverzorging bij reuma

Voor reumapatiënten kan voetverzorging lastig zijn, bijvoorbeeld omdat u minder kracht in uw handen heeft. Heeft u moeite met het knippen van uw nagels of het behandelen van eelt of likdoorns? Dan kan de medisch pedicure met reuma-aantekening uitkomst bieden. Maak een afspraak bij een vestiging bij u in de buurt.

Vrijblijvende voetencheck

Blijf niet te lang doorlopen met pijn in uw voeten! Heeft u last van reumavoeten? Meld u aan voor een vrijblijvende voetencheck bij een voetspecialist bij u in de buurt en ontdek met welke oplossing uw pijnklachten verlicht kunnen worden. Onze voetencheck is gratis en verplicht u tot niets.

Voetklachten, en nu?

Wij zorgen ervoor dat u weer uit de voeten kunt! Hoe we dat doen? In onderstaande video leggen we het graag aan u uit.

Last van uw voeten?

Doe de online voetencheck en ontdek wat er met uw voeten aan de hand is.

Vrijblijvende voetencheck

Meld u aan voor de vrijblijvende voetencheck bij een vestiging in de buurt. Onze voetspecialist bespreekt met u de klachten, onderzoekt uw voeten en voert een drukmeting uit. U krijgt een persoonlijk advies zonder verplichtingen.

  • Door dit formulier te versturen, gaat u akkoord met het privacybeleid.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.