“Ik vind alles leuk aan mijn vak. Ik ben een beetje een schoenengek.”

Ik was 15 jaar, zat op een technische school en moest een beroepskeuze maken. ‘Wat wil je later worden? Timmerman, brandweerman, leraar… ‘, dat was de vraag die mijn ouders mij in die tijd tientallen keren stelden. Ik wist het niet. Vond werkelijk niks leuk. Totdat op een dag mijn ouders enthousiast aan het praten waren over een televisie-uitzending die over orthopedische schoenmakers ging.  Ik hoorde het verhaal aan en wist het: dat wilde ik ook!  Ik heb geen moment spijt gehad van mijn keuze.

Vacature

Het vak heb ik geleerd bij de orthopedische schoenmakerij van Jan Toornend in Amsterdam. Daar heb ik jarenlang met veel plezier geleerd en gewerkt. Na een korte uitstap bij een klein bedrijf dat ook orthopedisch schoeisel maakte, besloot ik te solliciteren op de vacature Chef Werkplaats bij Hanssen Footcare.  Ik wist dat dit iets voor mij was. Het toeval wil namelijk dat een oude vriend van mij één van mijn voorgangers bij Hanssen Footcare is geweest. Ik had dus genoeg verhalen gehoord over de baan en het bedrijf. En ook dat sprak mij zeker aan: een middelgrootbedrijf dat het leveren van de beste voetzorg hoog in het vaandel heeft staan en een prima bedrijfscultuur heeft.

Voetzorg hoog in het vaandel

Inmiddels geef ik sinds anderhalf jaar met veel plezier leiding aan het team van de werkplaats in Haarlem. Ik maak o.a. de planning van werkzaamheden, regel de werkvoorbereiding en ben verantwoordelijk voor de kwaliteitsbewaking. Daarnaast probeer ik iedereen van mijn team te helpen met vragen of problemen waar zij tijdens hun werk tegen op lopen. Ook vind ik het heel leuk om mijn kennis en ervaring als orthopedisch schoentechnicus over te brengen op anderen, zodat zij langzaam maar zeker op een steeds hoger niveau komen. Dat past bij de missie van Hanssen Footcare: met mensen, voor mensen, samen werken aan steeds betere voetzorg.

Oplossingsgerichtheid

Ik ben nu 61 en al jarenlang met veel plezier actief in de voetzorg als orthopedisch schoentechnicus. Om heel eerlijk te zijn: het mooiste vak dat er is!  Eigenlijk vind ik alles leuk aan mijn vak. Ik ben een beetje een schoenengek. Het maakt mij niks uit wat ik doe, zolang het maar iets met schoenen is. Het leukst vind ik het als het een beetje ingewikkeld wordt. Er een voetprobleem is dat om een innovatieve oplossing vraagt. Zoiets bedenken vind ik steeds weer een uitdaging en bijzonder leuk om te doen. Dan komt het immers echt aan op de kennis, de ervaring, de creativiteit en de oplossingsgerichtheid van ons team, waar ik graag mijn steentje aan bijdraag.

Het bedrijf

Cadcam schoentechniek

Hanssen Footcare combineert het authentieke vakmanschap van orthopedische schoenen maken met de kennis van voetzorg en behandeltechnieken van nu.

Vakmanschap op maat

Voor voeten die niet in standaard confectieschoenen passen.

Vrijblijvende voetencheck

Eerst een advies? Laat uw voeten vrijblijvend controleren. U weet snel waar u aan toe bent.