Vacature Orthopedisch Schoentechnoloog Leiden

“Aandacht voor de mens achter de schoen

Als orthopedisch schoentechnoloog ben ik dagelijks bezig met het aanmeten van schoenen. Dat vind ik niet alleen vaktechnisch interessant, maar vooral het 1-op-1-contact met klanten maakt het leuk. Ik leer mijn klanten echt kennen en begrijp hun wensen rondom de aan te meten schoenen. Daardoor maken wij vanzelf betere schoenen. Dat contact met mensen vind ik echt leuk en dat zorgt ervoor dat ik mijn werk met veel plezier doe.”

Het team

Als orthopedisch schoentechnoloog kom je te werken in een leuk team van enthousiaste voetspecialisten, werkplaatscollega’s en receptionisten. Van receptioniste tot orthopedisch schoentechnoloog tot schoenhersteller, we staan voor de beste voetzorg en schoenen op maat. In Leiden werken wij samen met de revalidatiespecialisten van Basalt. Tijdens multidisciplinaire spreekuren werk je intensief samen met medisch specialisten en instrumentmakers om gerichte oplossingen te realiseren voor specifieke voetproblematiek. Ook met schoenconsulenten, podologen, podotherapeuten en (medisch) pedicures heb je veel contact.

De functie

Je draagt zorg voor de vervaardiging van noodzakelijke orthopedische voorzieningen ter ondersteuning van de cliënt en onderhoudt hierbij alle relevante relaties. Tot je werkzaamheden behoren onder andere:

 • Bepalen van de behandeldoelen, het programma van eisen en de voet-/schoenvoorziening die aansluit bij het beoogd functioneren. Dit doe je aan de hand van de hulpvraag, een intakegesprek, verwijzing en aanvullend onderzoek.
 • Aanmeten van orthopedische hulpmiddelen, rekening houdend met de achtergrond van de cliënt (anamnese, historie, klachten, wensen, etc.)
 • Opnemen en vastleggen voet- en cliëntgegevens (maten, standen, geometrie, drukpunten, etc.)
 • Afstemming met medisch specialist, instrumentmaker en cliënt, met betrekking tot schoentechnische mogelijkheden en alternatieven
 • Vastleggen en realiseren beschoeiingsplan dat voldoet aan beoogde correctie, uitvoering en verzekeringsrichtlijnen
 • Plannen en borgen van tijdige levering volgens gehanteerde kwaliteitsnormen. Je controleert producten in pas- en afleverfase en bewaakt de voortgang en kwaliteit.
 • Begeleiden van de cliënt bij het passen van passchoen, proefschoen en eindproduct
 • Zorgdragen voor een compleet en actueel cliëntdossier

Je werkt afwisselend in de pas-/behandelkamer bij onze vestiging zelf, op locatie in een ziekenhuis of revalidatiecentrum.

Jouw kennis en ervaring

Je hebt een HBO-diploma Orthopedisch Schoentechnoloog, behaald aan de Fontys Hogeschool, of je bent een ervaren MBO’er die alle aspecten van het vak beheerst. Ook heb je goede communicatieve en sociale vaardigheden. Je communiceert gemakkelijk met cliënten, collega’s en verwijzers en vindt het leuk bestaande contacten met cliënten en andere relaties te onderhouden en uit te bouwen. Verder ben je onderlegd in het omgaan met MS Office (PowerPoint, Word) en met de in de orthopedische schoentechniek gebruikelijke software, productieapparatuur en handgereedschappen.

Jij als collega

Wij zoeken een teamplayer met een positieve instelling. Iemand die beseft dat zijn of haar werk bijdraagt aan een schoenoplossing die onze klanten meer vrijheid geeft. En die bereid is om, als het nodig is, hier samen een stap extra voor te doen.

We horen graag van je

Wil je graag ons team versterken, vul dan dit formulier in:

Sollicitatieformulier

 • Toegestane bestandstypen: doc, docx, odt, pdf, Max. bestandsgrootte: 128 MB.
 • Toegestane bestandstypen: doc, docx, odt, pdf, Max. bestandsgrootte: 128 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Je gegevens worden niet verstrekt aan derden en alleen gebruikt voor werving- en selectiedoeleinden

Andere vacatures

Is dit toch niet de job waar je naar op zoek bent? Kijk verder bij onze andere vacatures of stuur een open sollicitatie.