Alle voeten transpireren

In onze voeten zitten 250.000 zweetkliertjes. Ze produceren per dag zo’n kwart liter transpiratievocht. Het is normaal dat voeten transpireren, ook die van kinderen. Als u last heeft van overmatig transpirerende voeten, dan zijn er verschillende verzorgingsproducten om de transpiratie tegen te gaan. Heeft u specifieke vragen, of wilt u weten welk product voor uw voeten het meest geschikt is, vraag dan gerust advies aan een van onze voetspecialisten.

Tips bij zweetvoeten

Een paar punten van aandacht voor iedere voet, en speciaal bij zweetvoeten:

  • Het is belangrijk uw schoenen te laten luchten na een dag dragen. Schoenen hebben 24 uur nodig om het vocht van transpirerende voeten kwijt te raken.
  • Breng geen voetcrème aan tussen de tenen. De crème belemmert de afvoer van transpiratievocht tussen de tenen, waardoor schimmels kunnen ontstaan.

Materiaal van schoenen en steunzolen/ voetbedden

Onze maatschoenen en steunzolen/ voetbedden worden gemaakt van materialen die prettig aanvoelen en die voldoende ventileren. Verreweg de meeste schoenen worden gemaakt van leer. Voor steunzolen/ voetbedden maken we ook gebruik van OnSteam, een product van microvezel dat de goede eigenschappen combineert van synthetische vezel (het slijt minder snel) en van leer (ademend vermogen).

Voetverzorging

Zelf kunt u veel doen om uw voeten in vorm te houden. Wij adviseren u graag over de verzorging die bij uw voeten past.

Hier vindt u ons

Hanssen Footcare heeft vestigingen en spreekuurlocaties in verschillende regio’s.